Advenica leder Vinnova-finansierat forskningsprojekt om framtidens säkerhet
Hem Säkerhet Advenica leder ett nytt Vinnova-finansierat forskningsprojekt om framtidens säkerhet

Advenica leder ett nytt Vinnova-finansierat forskningsprojekt om framtidens säkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Advenica leder tillsammans med Lunds Universitet, Beammwave, Ericsson, Saab och Syntronic ett nytt forskningsprojekt med stöd av Vinnova.

Projektet heter ”Säkra system med komponenter från osäkra tillverkningskedjor”.

Advenica leder Vinnova-finansierat forskningsprojekt om framtidens säkerhet

Advenica leder Vinnova-finansierat forskningsprojekt om framtidens säkerhet

Hårdvara utvecklas i globalt distribuerade tillverkningskedjor med många aktörer. Mycket kan gå fel i dessa tillverkningskedjor, där funktionsfel kan introduceras oavsiktligt eller med skadligt uppsåt. Oavsiktliga funktionsfel kan komma från designfel eller tillverkningsbrister. Åldrande och processvariationer kan också orsaka funktionsfel efter en tid i drift. Uppsåtliga funktionsstörningar kan vara hårdvarutrojaner (HT), som är en skadlig och avsiktlig modifiering av hårdvaran.

HT kan introduceras på olika ställen i tillverkningskedjan. Ett logikblock med HT kan exempelvis integreras i designflödet, eller introduceras efter tillverkning av systemet.

Forskningsprojektet har som syfte att analysera, förstå och utveckla metoder för säkerhet mot HT som kan angripa hårdvara vid olika tillfällen i globalt distribuerade tillverkningskedjor. Advenica är drivande i detta forskningsprojekt och får genom projektet möjligheten att vara med och aktivt bidra till kunskapsutvecklingen inom detta intressanta forskningsområde.

”Målet för Advenica med detta forskningsprojekt är att få en ökad kunskap inom utveckling av säkra system, vilket kan bidra till nya eller förbättrade produkter i framtiden” säger Marie Bengtsson, VD Advenica.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>