Global studie visar på växande underskott av säkerhetsexperter
Hem Säkerhet Advenica uppnår en milstolpe i utvecklingen av cybersäkerhetsprodukter

Advenica uppnår en milstolpe i utvecklingen av cybersäkerhetsprodukter

Publicerat av: Redaktionen

Advenica har fått ett godkännande att tillhandahålla datadioder för att skydda information med informationssäkerhetsklassning hemlig/top SECRET.

Advenicas datadioder, SecuriCDS DD1000A och SecuriCDS DD1000i, har godkänts av Försvarsmakten med komponentassuransnivå N3 enligt Försvarsmaktens Krav på Säkerhetsfunktioner (KSF). Godkännandet gör Advenicas datadioder till de enda godkända dioderna på nivå N3 i och med att ingen IT-säkerhetsprodukt tidigare blivit godkänd på denna nivå. itsäkerhet

Advenica har som leverantör av IT-säkerhetslösningar till kunder med de högsta säkerhetskraven ett långtgående och etablerat arbetssätt för att säkerställa assurans. Assurans innebär graden av tillförsikt i att en produkt/ett system korrekt utför sina kravställda säkerhetsfunktioner och att de inte kan kringgås.

Kvaliteten och assuransen i Advenicas lösningar har bekräftats ett flertal gånger genom granskning av oberoende tredje part. Lösningarna är granskade och godkända av flera nationella säkerhetsmyndigheter. För att ha fått detta godkännande har Advenica ännu en gång genomgått extensiva granskningar och visat upp bevis på att Advenica lever upp till de högsta kraven på säkerhet och assurans.

Enkelriktat informationsutbyte mellan nätverk

Datadioderna, SecuriCDS DD1000A respektive SecuriCDS DD1000i, säkerställer enkelriktad datatrafik, det vill säga att data endast kan passera i en riktning och därmed hindras känslig information från att färdas i motsatt riktning. Datadioder används primärt för att låta säkra nät ta emot data från öppna eller lägre klassade nät.

”Att vi har fått våra lösningar för enkelriktat informationsutbyte godkända på nivå N3 är en enorm framgång för bolaget och ger oss ett försprång på marknaden. Behovet av Cross Domain Solutions har bara fortsatt att öka sedan vår lansering av SecuriCDS 2015”, säger Jonas Dellenvall, CTO, Advenica AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>