Aerohive blir först med sFlow i samtliga WiFi-accesspunkter

Aerohive Networks, branschledande inom lösningar för molnbaserade nätverk, meddelar idag att de blir det första företaget med stöd för sFlow i samtliga sina accesspunkter.

Tillägget innebär utökade möjligheter för utbyggbar övervakning och kompletterar Aerohives befintliga utbud av övervaknings- och rapporteringstjänster, vilket ger enklare hantering av nätverk genom Aerohives Aerohive blir först med sFlow i samtliga WiFi-accesspunkter 1HiveManager och SIEM-verktygen (Security Information and Event Management) samt Splunk och SolarWinds.

De nya möjligheterna med sFlow ger stora och mellanstora företag samt leverantörer av nätverk som tjänst skalbar övervakning och rapportering av all trafik som går genom bolagets WiFi-infrastruktur. Genom att tillhandahålla övervakning av sFlow i accesspunkter möjliggörs detaljerad realtidsanalys av nätverket, något som är viktigt för både felsökning och säkerhet. Implementeringen av sFlow i Aerohives mjukvarudefinierade nätverksplattform ger kunderna möjlighet att använda sin underliggande infrastruktur för att synliggöra operativa nätverk utan att först behöva köpa in dyra övervakningslösningar.

Synligheten som möjliggörs av Aerohive gör att trafik kan övervakas och problem kan identifieras när de än uppstår i IPv4- och IPv6-nätverk. Aerohive utnyttjar standardprotokoll som sFlow, SNMP, SSH, Syslog och öppna API:er för att öka kompatibiliteten mot de flesta tredjeparts SIEM-verktyg och ger en effektiv lösning för att upptäcka avancerade säkerhetshot och för att strömlinjeforma rapportering. Med en komplett arsenal av verktyg för nätverksövervakning kan administratörer enkelt felsöka nätverksproblem, kontrollera flaskhalsar, sätta trafikprofiler och säkerhetsgranskningar.