ÅF väljer Citrix molntjänster när de ska modernisera sin IT

Teknikkonsultföretaget ÅF väljer Citrix som virtualiseringspartner och leverantör av molntjänster när de skapar en mer flexibel, skalbar och modern IT-miljö för sina anställda och partners.

ÅF är ett svenskt ingenjörs- och konsultföretag med runt 9000 anställda i fler än 30 länder. Företaget är specialiserat inom energi, industri och ÅF väljer Citrix molntjänster när de ska modernisera sin IT 1infrastrukturprojekt. Ingenjörer på ÅF jobbar i datatunga program och ofta i olika delar av världen. Detta ställer höga krav på en flexibel, skalbar och modern IT-miljö inom verksamheten.

En viktig del i ÅF:s tillväxtstrategi är förvärv av andra bolag, vilket genom åren har resulterat i en rad komplicerade IT-projekt. ÅF:s IT-avdelning sökte nya lösningar som främjar samarbeten vid förvärv, samtidigt som både leverantörer och nya medarbetare enklare, snabbare och kostnadseffektivare ska kunna integreras till företaget. Valet blev Citrix och lösningen XenApp & XenDesktop Service levererat från Microsofts datacenter Azure.

Genom XenApp & XenDesktop Service i Citrix Cloud kan ÅF leverera skrivbord och applikationer till företagets ingenjörer oavsett var de befinner sig eller vilken typ av hårdvara de använder. Med denna molntjänst kan användarna arbeta med CAD-ritningar via Citrix Cloud istället för att nyttja en tung och kraftfull arbetsstation. Tjänsten möjliggör också ökade möjligheter till samarbeten inom gemensamma projekt. Citrix-lösningarna reducerar kostnader samtidigt som arbetsstationer för nya medarbetare snabbare kan levereras, vilket skapar högre produktivitet än tidigare.

Mattias Jadesköld, Innovation Team Leader på ÅF, säger:

– Vi behövde en skalbar och flexibel lösning eftersom ÅF kontinuerligt förvärvar nya bolag, anställer nya medarbetare och planerar nya projekt. Vi ville också ha en lösning som är både centraliserad och decentraliserad så att vi kan hantera administrativa uppgifter, licensiering och uppdateringar samtidigt som vi ger olika verksamheter inom ÅF möjligheten att använda egna skräddarsydda desktops. Med Citrix Cloud får vi just det.

Mats Ericson, försäljningschef på Citrix Sverige, säger:

– Den digitala resa ÅF gör för att säkerställa moderna och optimerade arbetssätt för sina anställda och partners är väldigt spännande och i den resan ser vi ser en naturlig plats för Citrix lösningar. Detta är ett bra exempel på hur samarbetet mellan Citrix och Microsoft skapar reella affärsvärden för innovativa, framåtlutade kunder.

ÅF:s lösningar genom Citrix:
• Citrix XenApp & XenDesktop Service i Citrix Cloud levererar en snabb och flexibel IT-plattform som stöttar dynamiska affärsmodeller. Tjänsten ger säker tillgång till skrivbord, applikationer och data oavsett var man behöver dem.