AFRY ingår avtal om förvärv av norska Vivento AS
Hem NyheterDigital Signage AFRY ingår avtal om inköp av norska Vivento AS

AFRY ingår avtal om inköp av norska Vivento AS

Publicerat av: Redaktionen

I linje med AFRYs strategi om att öka tillväxten och vara ledande inom digitalisering, förvärvar AFRY norska Vivento.

Syftet är att stärka bolagets digitala erbjudande och öka kapaciteten i Norge.

Vivento har en stark ställning inom digital rådgivning i Norge. Företaget har 50 medarbetare och ledande expertis inom IT-projektledning samt affärsarkitektur. Kunderna är stora offentliga bolag, särskilt inom hälso- och sjukvården samt försvaret.

AFRY ingår avtal om förvärv av norska Vivento AS

För att bli en betydande digital aktör inom sina kärnmarknader har AFRY samlat ledande digital expertis och teknologier i den nya divisionen AFRY X. Vivento kommer att bli ett bra tillskott i AFRY X för att vidareutveckla de höga ambitionerna i Norge.

– Tillsammans med Vivento stärker vi vår digitala kompetens och ökar vår kapacitet i att leda stora digitala transformationer, både inom den offentliga och privata sektorn i Norge, säger Per Kristian Egseth, Head of AFRY X.

Blir en betydande aktör på den norska marknaden

I och med förvärvet fördubblas AFRYs digitala kapacitet i Norge.

– Genom sammanslagningen med AFRY, blir vi en betydande aktör med stark professionell kompetens som både våra kunder och medarbetare kommer att dra nytta av. Vi kompletterar varandra och är väl rustade att ta en ledande digital position i Norge, säger Rune Hjortdahl, VD på Vivento.

Vivento AS, med kontor i Lysaker utanför Oslo, har en årlig omsättning på cirka 90 miljoner kronor. Vivento kommer att konsolideras i AFRY den 1 december 2021.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>