Hem Nyheter Ahlstrom-Munksjö väljer TietoEVRY som partner för digital affärsförnyelse

Ahlstrom-Munksjö väljer TietoEVRY som partner för digital affärsförnyelse

Publicerat av: Redaktionen

Ahlstrom-Munksjö utvidgar samarbetet med TietoEVRY. Bolagets affärsförnyelse, som ska driva digitalt baserad omläggning av verksamheten på över 40 bruk och förädlingsanläggningar globalt, bygger på Tieto Integrated Paper Solution (TIPS) inklusive applikations- och plattformtjänster.

Ahlstrom-Munksjö väljer TietoEVRY som partner för digital affärsförnyelse 3Ahlstrom-Munksjö är ett globalt ledande företag inom fiberbaserade material, som levererar innovativa och hållbara lösningar till kunder i hela världen. Avtalet med TietoEVRY omfattar uppbyggnad, införande och underhåll av Ahlstrom-Munksjös verksamhetskritiska MES-system (Manufacturing Execution System), inklusive tillhörande applikations- och plattformtjänster.

Nya TietoEVRYs TIPS-lösning digitaliserar och automatiserar Ahlstrom-Munksjös viktigaste företagsprocesser och förbättrar dess interna processer. TietoEVRY TIPS levererar data i realtid och med full insyn i alla verksamheter på anläggningarna, vilket stärker både effektiviteten och lönsamheten. Digitalisering höjer också kvaliteten på kundupplevelsen och möjliggör nya affärsmodeller och digital affärsverksamhet.

”Ahlstrom-Munksjö inför förnyade affärsprocesser och moderna system för att kunna skapa en stark grund för effektiv hantering av bolagets globala verksamhet och ökad kundupplevelse. Den nya och kraftfulla plattformen kommer att ha stor positiv effekt på hur Ahlstrom-Munksjö arbetar genom att dra nytta av data och möjligheterna för fortsatt digitalisering”, säger Kristiina Lammila, CIO på Ahlstrom-Munksjö. ”Etablering av en stark affärsplattform spelar en nyckelroll i genomförandet av vår tillväxtstrategi. Det är en lång process och Ahlstrom-Munksjö behöver starka partner under transformationen. Vi har nu valt TietoEVRY som teknikleverantör och implementeringspartner för vårt MES. Beslutet innebär att Ahlstrom-Munksjö litar på att TietoEVRY är den bästa partnern för oss inom MES och vi ser fram emot att inleda samarbetet.”

”Ahlstrom-Munksjö öppnar upp för nya affärsmodeller och digitalisering genomgående, hela vägen från kundkontakter till bruken, genom smidigare planering, fiber- och råvaruspårning och ökad drifteffektivitet samtidigt som det finns manöverutrymme för bolagets framtida utveckling. Vi är stolta över att vara med och stödja vår strategisk viktiga kund på vägen mot global affärsomvandling och tillväxt. Vår affärsplattform garanterar full insyn i hela värdekedjan och stödjer innovationsförmågan för att skapa nya affärsmöjligheter”, säger Carsten Henke, Head of Production Excellence, Forest på TietoEVRY.

TietoEVRYs TIPS-lösning är optimerad för massa-, pappers-, kartong-, icke-vävt-, mjukpappers- och tryckpappersindustri med användning av branschbeprövad bästa praxis. Det är det ledande MES-systemet (Manufacturing Execution System) och har redan installerats på över 250 pappersbruk i hela världen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>