Hem NyheterAI AI-bolaget IPsoft lanserar startklara digitala kollegor:

AI-bolaget IPsoft lanserar startklara digitala kollegor:

Publicerat av: Redaktionen

Först ut är en supporttekniker som kan anställas direkt från världens första molnbaserade marknadsplats för digitala medarbetare; DigitalWorkforce.ai.

AI-bolaget IPsoft lanserar startklara digitala kollegor: 3​Företag kan nu anställa molnbaserade digitala medarbetare för att skapa hybrida team av digitala och mänskliga kollegor.

Världens första, helt digitala medarbetare är en supporttekniker; IT Service Desk Engineer.

IPsoft, världens största privatägda AI-bolag och ledande inom kognitiva AI-lösningar, lanserar idag världens första marknadsplats för digitala kollegor, som banar väg för företag att skaffa sig en hybrid arbetsstyrka av mänskliga och digitala kollegor.

Marknadsplatsen är den första i sitt slag och de digitala medarbetare som går att anställa via Digitalworkforce.ai baseras på decennium av IPsofts utveckling inom AI – för olika specifika roller, förmågor och branscher –med avancerade kognitiva och självlärande konversationsbaserade förmågor.

Den första jobbrollen som kommer gå att anställa via marknadsplatsen är en supporttekniker, IT Service Desk Engineer.

– Idag finns fler än 17 000 supporttekniker i Sverige och marknaden för supporttjänster uppgår till cirka 9 miljarder kronor. Företag lägger stora resurser på att möta behoven vid alldagligt IT-strul som kostar både tid och pengar. Med en digital medarbetare på plats kan IT-avdelningen såväl som företaget fokusera på mer kvalificerade och utvecklande arbetsuppgifter. Bolag oavsett storlek och behov, kan nu anställa en digital resurs som arbetar sida vid sida med sina mänskliga medarbetare och dessutom gör organisationen mer kunskapsintensiv och intelligent över tid, säger Håkan Axtelius, Nordenchef på IPsoft.

Digitalworkforce.ai ger företag tillgång till förtränade digitala supporttekniker, som kan hantera en rad olika supportärenden både självständigt och i samarbete med en mänsklig kollega. Tack vare den snabba implementeringen kan man som företag direkt skapa sig ett affärsvärde med lösningen. En digital supporttekniker kan hjälpa anställda att återställa lösenord, låsa upp konton, konfigurera auktorisering och autentisering (SSO) och flera andra av de vanligaste IT-supportförfrågningarna. Marknadsplatsen kommer snart även att erbjuda digitala medarbetare för administration och HR samt andra branschspecifika roller.

– Yrkeslivet förändras dramatiskt. Vi förutser att arbetsmarknaden redan år 2025 kommer bestå av närmare 50/50 mänsklig som digital arbetskraft. DigitalWorkforce.ai blir en viktig milstolpe i utvecklingen av den hybrida arbetsstyrkan, som är nästa steg i den kompetensbaserade ekonomin och världens första lösning inom det som kommer att definieras som “the hybrid workforce economy” säger Chetan Dube, global vd på IPsoft.

Precis som robotar underlättat för människor inom tillverkningsindustrin hjälper digitala medarbetare kontorsanställda med repetitiva arbetsuppgifter – något som kan minska bördan för de anställda som istället kan fokusera på mer kreativa sysslor som skapar ett mervärde för verksamheten.

Följande kompetenser ingår hos världens första digitala supporttekniker i rollen IT Service Desk Engineer:

 • Lösenordsåterställning
 • E-postkonfiguration och felsökning
 • Upplåsning av konton
 • Konfiguration och hantering av skrivare och enheter
 • Wi-Fi-åtkomst och felsökning
 • Skapa, hantera och stänga supportärenden
 • Webkonferenshantering
 • VPN-felsökning
 • Hantering av USB-begäranden
 • Felsökning av enkel inloggning (SSO)
 • Rapportering av förlorade enheter
 • Hantering av krav på ny utrustning
 • Felsökning för IP-telefoni

Digitala medarbetare – en del av framtidens arbetskraft

Marknadsplatsen kommer kunna industrialisera och demokratisera AI-användningen genom att snabbt hitta och anställa digitala medarbetare, baserade på Amelia, IPsofts branschledande kognitiva AI-medarbetare. Till skillnad från tjänster som stöds av chattbotar och robotiserad processautomation (RPA), tillåter Amelias kognitiva intelligens henne att interagera på de sätt som vi människor gör, och kontinuerligt lära sig av varje interaktion med människa eller maskin. Amelia kommunicerar lika bra med medarbetare som med back-end-system.

– Den utveckling inom robotisering som vi sett inom industrin påbörjas nu i stor skala för kontorsjobben. Medan vissa företag laddar ner botar i strävan efter att bygga en hybrid arbetskraft, är DigitalWorkforce.ai den enda plattformen som faktiskt erbjuder digitala versioner av mänskliga yrkesroller, med digitala medarbetare som har både front- och back-end-kompetens. Människor blir bättre på sina jobb genom att interagera med kunder, kollegor och konkurrenter – samma sak gäller AI. Redan idag ser vi den inverkan som automation och AI har på organisationers produktivitet och effektivitet, säger Håkan Axtelius, Nordenchef på IPsoft.

Redan idag arbetar några av världens ledande globala bolag med Amelia för att bygga framtidens arbetsplats – där mänskliga och digitala medarbetare samarbetar inom kritiska funktioner, roller och projekt. World Economic Forum förutspår i rapporten Future of Jobs Report 2018 att den nya arbetsuppdelningen mellan människor, maskiner och algoritmer kommer kunna skapa 133 miljoner nya arbetsroller.

Kognitiv AI nyckeln till samarbete mellan digital och mänsklig arbetskraft

​Amelia tar fasta på element i kommunikationen som berör konversation, uttryck, känslor och förståelse, och kan anpassa dialogen från alltifrån vardagliga situationer till interaktioner som skapar en djupare kundförståelse och ett större affärsvärde. Amelias kognitivt utformade hjärna bygger på emotionellt intelligent AI och sentimentanalys som tar sådant som humör, preferens och personlighet i åtanke. Dessutom lär sig Amelia kontinuerligt av interaktioner med kunder och kollegor vilket skapar en kontinuitet i dialogen med användaren över tid.

Amelias interpersonella förmågor gör också att alla medarbetare oavsett teknisk kompetens kan samarbeta med och hantera lösningen. Till skillnad från robotiserade back-end processer (RPAs) med bottar som bara hanterar strukturerade data och APIer, kan Amelia hantera processer som är baserade på naturligt språk, det vill säga ostrukturerade data. Amelia använder naturlig språkförståelse; Natural Language Processing (NLP), till skillnad från chattbotar som bara kan tolka nyckelord och förstå förutbestämda beslutsträd, så kallade Static Decision Trees (SDT). Avancerad kontextmedvetenhet gör att Amelia enkelt växla mellan ämnen utan någon information går förlorad, vilket hjälper henne att lösa komplexa användarförfrågningar snabbare.

Upplev världens första digitala IT-supportmedarbetare

Företag kan prova en digital medarbetare via Digitalworkforce.ai kostnadsfritt i 30 dagar. Digitalworkforce.ai kommer att finnas tillgänglig på engelska från start. Franska, spanska och tyska  kommer att tillkomma som del av Amelias språkförmågor.

Den 5 februari klockan 17 hålls ett webinar där marknadsplatsen presenteras genom en live-demo av Chetan Dube, vd på IPsoft, och Ergun Ekici, VP Emerging Technologies, på IPsoft.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>