AI för alla, Tableau gör det möjligt att ställa datarelaterade frågor genom naturligt språk
Hem NyheterAI AI för alla, Tableau gör det möjligt att ställa datarelaterade frågor genom naturligt språk

AI för alla, Tableau gör det möjligt att ställa datarelaterade frågor genom naturligt språk

Publicerat av: Redaktionen

Tableau, världens ledande plattform för dataanalys, fortsätter sin ambition med att få fler människor att förstå och arbeta med data.

Med nya och utökade funktioner som kombinerar AI och augmented analytics ska fler medarbetare, oavsett analytisk eller teknisk förmåga, få tillgång till kraftfulla verktyg för snabbare och smartare beslut. Hur? Genom att ställa frågor.

Det finns ett stort gap mellan ledningsgrupper och medarbetare i fråga om mer datadriven företagskultur. Enligt en ny undersökning från IDC, anger 83 procent av vd:ar att de förväntar sig en mer datadriven verksamhet medan bara 33 procent av medarbetarna känner sig komfortabla med att använda data som beslutsstöd. Det finns ett stort behov för verktyg som överbryggar detta gap.

Tableau lanserar nu en helt ny version av sin plattform (2021.2) med nya aurgmented analytics funktioner som de flesta medarbetargrupper kan hantera:

 • Ask Data, hjälper medarbetare, oavsett roll, att ställa affärsrelaterade frågor genom att använda naturligt språk. Ask Data blir nu tillgänglig för alla roller och användare med Tableau Server och Tableau Online. I en helt ny användarupplevelse får användaren noggrann vägledning i frågor som hur de mest relevanta frågorna kan ställas eller kring hur instrumentpaneler kan integreras för enklaste möjliga upplevelsen.
 • Explain Data, är också tillgänglig för alla med Tableau Server och Tableau Online. Denna funktion hjälper användaren med att snabbt förstå vad som driver specifika datapunkter. Funktionen minskar risken för fel genom att bygga förklaringsmodellen på hela datakällan, utöver det som visas i själva datavisualiseringen.
 • Ask Data for Salesforce, gör att Salesforce användare kan ställa vilken fråga som helst i Tableau CRM genom att använda naturligt språk eller semantiskt sök. Frågorna besvaras omedelbart i form av insikter, rapporter eller rekommenderade dashboards. Ask Data for Salesforce är självlärande och lär sig Salesforce data och användare automatiskt vilket gör att endast minimal administrativ setup behövs.
 • Einstein Discovery for Salesforce Reports är en funktion som automatiskt analyserar data ur Salesforce rapporter, identifierar de viktigaste insikterna och åskådliggör dessa i grafisk form med förklaringar som är enkla att förstå.

AI för alla, Tableau gör det möjligt att ställa datarelaterade frågor genom naturligt språk”Företag kan driva både tillväxt och innovation genom att para ihop rätt teknologi med fokus på datakultur, säger Chandana Gopal, IDC Research Director, Future of Intelligence.

”Teknologier som inbäddad AI och augmented analytics kan demokratisera analys bortom traditionell BI och den avancerade analytikern för att i stället ge större möjligheter till alla medarbetare att bli mer datadrivna i sina beslut”, säger hon vidare.

De nya utökade funktionerna i Ask och Explain Data är tillgängliga direkt i Tableau 2021.2. Einstein Discovery är tillgänglig i samband med den nya Salesforce Summer ´21 releasen. Ask Data for Salesforce kommer ut på marknaden i början av nästa år.

Andra nya funktioner i Tableau 2021.1 inkluderar:

 • Collections: funktion som förenklar kurerat innehåll där medarbetare enkelt kan addera innehåll, skapa anpassade layouts och dela dessa med andra.
 • Jumpstart Your Salesforce Connection: hjälper företag och administratörer att snabbare onboarda medarbetare genom att på förhand kunna lägga in Salesforcedata  i Tableau Online.
 • Connected desktop for web authoring: gör det enkelt för kreatörer att röra sig mellan webprogrammering och Tableau Desktop och därmed få ett smidigare programmeringsflöde.
 • Write to Google BigQuery from Tableau Prepgör det möjligt att addera eller uppdatera iordningsställda data i Google BigQuery.
 • Containers: ger användare möjligheten att köra Tableau Server på en enda container för enklare och snabbare driftsättning.  Tableaus 2021.2 version kommer att stödja Kubernetes och Docker Linux-containrar.
 • Area spatial calculation gör det möjligt att mäta kvadratytan på ett utvalt område på en karta.
 • Amazon SageMaker for Tableau: ger en unik möjlighet att kommunicera och dela data med vem som helst. Med ett par klick kan människor implementera ML-modeller som byggts i SageMaker direkt i Tableau dashboards.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>