AI i mobilen: Bättre fotografier och längre batteritid med AI-teknik från Huawei
Hem LeverantörHuawei AI i mobilen: Bättre fotografier och längre batteritid med AI-teknik från Huawei

AI i mobilen: Bättre fotografier och längre batteritid med AI-teknik från Huawei

Publicerat av: Redaktionen

Prestandan i mobilprocessorer ökar kraftigt för varje år som går.

AI i mobilen: Bättre fotografier och längre batteritid med AI-teknik från Huawei 2Genom att nyttja den senaste tekniken är Huawei den första mobiltillverkaren att utveckla smartphones med artificiell intelligens. Fördelarna med AI-tekniken är många, allt ifrån objektigenkänning i kameran som genererar bättre och skarpare bilder till längre batteritid.

I år presenterar Huawei flera nya AI-drivna lösningar i sina mobiltelefoner. En av dessa tjänster är automatisk rätningsfunktion i kameran som säkerställer en rak horisont vid fotografering. Kameran anpassar även ramen så att inga element klipps ut från bilder och om ett foto tas i en ljus bakgrund anpassas exponeringen till ljusstyrkan och bildens tema.

Huaweis AI-drivna telefonen Mate 10 Pro besitter objektigenkänning som kan identifiera tretton olika objekt och miljöer, så som bakgrund, om det är en människa, ett djur eller föremål. Kameran justerar därefter automatiskt inställningarna utifrån motiv.

Inom en bråkdel av en sekund organiserar AI-funktionerna i Mate 10 Pro bilderna i fotogalleriet för att hjälpa användaren att hitta rätt bild. Enheten redigerar även filmer automatiskt och klipper ut relevanta delar i videon för att underlätta redigeringen för användaren. Dessutom ger telefonen redigeringsförslag som passar olika bilder och filmers teman.

Funktioner som förbättrar användarupplevelsen

Med hjälp av AI är det möjligt att urskilja på konversation, musik och buller vilket bidrar till att oväsentliga ljud reduceras och kvaliteten på telefonsamtal förbättras avsevärt. AI bidrar även till att telefonens batteritid optimeras. Genom att telefonen lär sig användarens vanor anpassas upplevelsen efter konsumentens behov. Exempelvis kommer ett större antal tjänster och applikationer avaktiveras om det visar sig att de inte används tillräckligt ofta.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>