Airbnb expanderar bortom boende och lanserar ’Trips’

Airbnb presenterade idag den mest banbrytande satsningen under företagets åtta år långa historia. Genom lanseringen av Trips rör sig företaget bortom hemmet och presenterar en användardriven plattform utformad för att samla boende, aktiviteter och nya vänner på en och samma plats.

  • Skiftar fokus för att förenkla och förbättra hela reseupplevelsen
  • Breddar värdkonceptet genom att göra det möjligt för människor att dela med sig av sina intressen och de aktiviteter som de brinner för

Därigenom ska resor bli både enkla att genomföra och magiska att uppleva. Trips lanseras idag och består av tre nyckelområden – Experiences, Places och Homes, och i framtiden även Flights och Services.IT-Kanalen.se

Med Trips får resenärer möjlighet att ta del av magiska upplevelser över världen. Tjänsten gör det möjligt för resenärer att uppleva lokala aktiviteter och intressen, så som fioltillverkning i Paris eller maratonlöpning i Kenya, upptäcka autentiska smultronställen genom personliga rekommendationer från lokalinvånare och träffa andra resenärer och invånare på spännande evenemang. Ovanpå det har Airbnb nu över tre miljoner bokningsbara boenden, och skapar genom Trips en samlad plats för den som verkligen vill uppleva någonting speciellt.

–      Fram tills nu har Airbnb handlat om hem, säger Brian Chesky, VD på Airbnb. Idag lanserar Airbnb Trips och samlar boende, aktiviteter och nya vänner på en och samma plats. Vi vill göra resande magiskt igen genom att sätta människorna i centrum för varje resa.

Airbnb har genom sin användardrivna plattform redan förändrat hur människor bor när de reser och med denna satsning breddas möjligheterna för människor att tjäna extra pengar på sin passion och sina intressen.

Experiences

Experiences är skräddarsydda aktiviteter som skapas och leds av lokala experter – det kan handla om enstaka aktiviteter, så som en workshop med Samurai-svärd, eller ett heldagsevent, som att köra och lära sig mer om veteranbilar i Malibu. Experiences erbjuder insikter om platser och sammanhang som du annars inte stött på, som exempelvis tryffeljakt i Toscana eller en musikupplevelse på grime-scenen i London.

Lanseringen av Trips innefattar runt 500 upplevelser i 12 städer runt om i världen, däribland Los Angeles, San Francisco, Miami, Detroit, Havanna, London, Paris, Florens, Nairobi, Kapstaden, Tokyo och Seoul. Från och med idag kan blivande värdar i dessa och ytterligare 39 städer runt om i världen skapa sina egna upplevelser.

Det kommer även att finnas Experiences där människor får möjlighet att ge tillbaka till samhället via ideella organisationer. Ett exempel är i Detroit där Khali Sweeney låter människor hjälpa till på hans Downtime Boxing Gym där han bedriver läxhjälp, boxningslektioner och mellanmål till barn i närområdet.

Places – Guideböcker, Meet ups och Guidade rundvandringar

Trips väcker nytt liv i resmål och platser med hjälp av stadens invånare. Genom personliga rekommendationer från hundratals Airbnb-värdar och människor med god lokalkännedom skapas ett alternativ till de traditionella reseguiderna som gör att turister flockas kring samma ställen.

I Insider Guidebook har Airbnb identifierat och tagit hjälp av invånare och experter som ger sina bästa tips till hemstaden, exempelvis kan du få tips på den perfekta löprundan från en maratonlöpare eller hitta stadens nästa topprestaurang med hjälp av en kommande stjärnkock. Vid lanseringen kommer 100 guideböcker att finnas tillgängliga i sex städer – Los Angeles, San Francisco, Havanna, Nairobi, Detroit och Seoul – och fler tillkommer snart.

Utöver Insider Guidebooks kommer Places även att innehålla fler än en miljon rekommendationer från Airbnb-världar runt om i världen som ger sina bästa tips på bland annat caféer, restauranger och parker i sina kvarter och stadsdelar. Dessutom kommer ett partnerskap med restaurangbokningsplattformen Resy i framtiden göra det möjligt för användarna att boka bord på restauranger direkt via Airbnb-appen.

Airbnb har även tecknat ett exklusivt avtal med Detour som gör att resenärer kan få fantastiska rundvandringar med ljudspår i hörlurarna och uppleva nya områden på ett unikt sätt. Vid lanseringen kommer denna tjänst att finnas tillgänglig i Los Angeles och till våren 2017 även i San Francisco, Paris, London, Tokyo och Seoul.

Genom Trips vill Airbnb även göra resan mer social och hjälpa människor träffa andra Airbnb-användare som är i samma stad vid samma tillfälle. Tjänsten Meet Ups i Places gör det därför möjligt för lokala företag att anordna enstaka, eller återkommande, event där Airbnb-gäster och stadens invånare kan träffas.

Homes

Med tre miljoner hem i 191 länder att boka, erbjuder Airbnb det största och bredaste utbudet av boendealternativ för resenärer. Dessa boenden kommer att finnas tillgängliga att boka tillsammans med Experiences i de utvalda städerna.

Gör resandet enklare

Att boka en resa kan idag vara både krångligt och tidskrävande. Med Trips gör Airbnb processen enklare genom att samla det mesta du behöver boka inför resan i en och samma app. Trip Itinerary är en ny lösning som samlar allt resenärer behöver veta i en tidslinje där du enkelt kan boka eller lägga till Experiences eller saker att göra. Med hjälp av maskininlärning kommer denna tjänst även att utvecklas över tid och på sikt kunna erbjuda personligt anpassade rekommendationer baserat på exempelvis plats. Airbnbs vision är att i slutändan hjälpa till med varje del av resan för att göra den så smidig och bra som möjligt från start till mål.

Identifikation

I samband med lanseringen av Trips introduceras även en ny identifikationsprocess som kommer att användas inom Airbnbs Experiences community. Med den nya processen kommer värdar och gäster ombes scanna in en giltig ID-handling (så som körkort eller pass) och därefter ta en selfie. När ID-handlingen är bekräftad kommer den och selfien kontrolleras så att de stämmer överens. Att implementera en mer kraftfull metod för att bekräfta identiteter gör Airbnbs plattform ännu starkare och befäster Airbnbs fortsatta engagemang för tillförlitlighet, pålitlighet och säkerhet. Den nya identifikationsprocessen är obligatorisk för användare av Experiences och testas nu även för boendebokningar. Trips drar även nytta av Airbnbs befintliga säkerhetsprogram, Trust & Safety, som består av ett globalt supportteam med fler än 250 personer som finns tillgängliga 24/7, säkra betalningsmetoder, meddelandefunktioner, användarprofiler och betyg samt en ny ansvarsförsäkring för godkända Experience-värdar.

Post Comment