All funktionalitet på samma plattform lyfter IFS i molnet
Hem NyheterMolntjänster All funktionalitet på samma plattform lyfter IFS i molnet

All funktionalitet på samma plattform lyfter IFS i molnet

Publicerat av: Redaktionen

Med IFS Cloud erbjuder IFS en färdigintegrerad lösning för affärssystem och andra administrativa funktioner som kan köras både i molnet och i det egna datacentret.

All funktionalitet på samma plattform lyfter IFS i molnet

”Vi har dubblerat vår satsning på forskning och utveckling de senaste två åren. Resultatet av ansträngningarna är IFS Cloud med alla våra produkter på en och samma plattform”, säger IFS vd Darren Roos.

IFS vd Darren Roos lyfter fram alla fördelar som det medför jämfört med att själva knyta ihop flera olika systemlösningar.

Det svenska mjukvaruföretaget IFS lanserade molnplattformen IFS Cloud under ett onlineevent i onsdags, 10 mars. Det främsta argumentet för IFS Cloud är det samma som för moderna hårdvarulösningar för datacenter: all funktionalitet, färdigintegrerad, i en och samma produkt. Det innebär minimala besvär med implementation, integration, anpassningar, uppdateringar, support och annat som krånglar till IT för företag.

IFS budskap är att de nämnda fördelarna ger snabbare implementation och kortare tid innan en satsning blir lönsam. När man väl kommit i gång med IFS Cloud ska de färdigintegrerade enskilda lösningarna på plattformen göra snabbare sjösättning av nya IT-lösningar, och därmed nya affärsmodeller, möjliga.

Funktionaliteten i IFS Cloud täcker in den för traditionella affärssystem, men även avancerade lösningar för resurshantering (asset management), hantering av serviceorganisationer, med flera verksamhetsnära områden. Även rapportering, beslutsstöd och dataanalys finns med i bilden. Kort sagt, ett brett utbud av administrativa och ekonomiska funktioner.

IFS fokuserar främst på kunder i fem branscher, så även med IFS Cloud: flygteknik och försvar, bygg och infrastruktur, energi och allmänna nyttigheter, tillverkning, samt serviceföretag. Men oberoende av vilken branschlösning som erbjuds så finns de moduler som används på samma grundläggande tekniska plattform.

IFS vd Darren Roos trycker på flera viktiga punkter under lanseringen, varav digitalisering är den som nämns allra först under hans tal:

– 2020 innebar en forcering av digital transformation för de flesta företag. För att lyckas med digital transformation krävs lösningar byggda på molnteknik, det är bara de som är agila nog, säger Darren Roos.

Att IFS Cloud bygger på molnteknik innebär inte att plattformen måste köras i molnet. Det går att installera den, med exakt samma funktionalitet, lokalt i ett eget datacenter, eller låta ett hostingföretag sköta om den.

Under lanseringen nämndes bara IFS egna publika molnlösning för IFS Cloud. För den här typen av stora och komplexa lösningar kanske det inte är en nackdel, jämfört med drift på stora publika molnplattformar som Amazon och Microsoft Azure. Det återstår att se om IFS kommer att presentera samarbeten med de stora molndrakarna i framtiden.

Lösningar för byggbranschen är ett exempel på en branschlösning som presenterades under IFS event. Byggbranschen omnämndes som en av världens största branscher, 13 procent av hela världens bruttonationalprodukt, som lider av dålig effektivitet och låga marginaler, samt ser ut att utsättas för stora förändringar de närmaste åren.

IFS budskap är så klart att det krävs moderna, funktionsrika och lätthanterade IT-lösningar för byggföretag som vill rida ut den kommande stormen. Det finns ingen anledning att betvivla den analysen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>