Alla deltagare på Øredev erbjuds gratis chipimplantat

“Chipimplantat är ett nytt gränssnitt för människa-maskin interaktion med oanade möjligheter. Därför vill vi erbjuda möjligheten till alla våra deltagare att vara med och utforska den här tekniken.” – Pär Sikö, Conference Manager, Øredev

trboskryflgiodsvrqtsTjänster och plattformar som använder NFC (Near Field Communication) används i växande utsträckning i en mängd branscher för identifikation, inloggning, betalningar och informationsförmedling.
Parallellt med NFC-teknikens utbredning i allt fler vardagssammanhang har en annan trend vuxit fram – att implantera NFC-chip under huden. Trenden började bland biohackare men har spritt sig i teknik- och utvecklarkretsar. Chipimplantaten ersätter i många fall nycklar, passerkort och lösenord och används för identifikation, säkerhet, personalisering, datalagring med mera.

Vi på Øredev ser i detta fenomen början på ett nytt och spännande teknikområde av smart implantatteknik växa fram. Som kunskapsförmedlare inom IT vill vi erbjuda våra konferensdeltagare möjligheten att vara med och utforska den här teknikens möjligheter och begränsningar. Därför erbjuder vi samtliga konferensdeltagare möjligheten att få ett chip implanterat utan kostnad.

Innehållsmässigt kommer konferensen bland annat att behandla den här tekniken i en heldagsworkshop med fokus på användarcase, appar och betalningslösningar för chipimplantat. Workshopen koordineras av Hannes Sjöblad, en av grundarna till biohackerföreningen BioNyfiken och en pionjär inom chipimplantatanvändning,

Pär Sikö, Conference Manager för Øredev, kommenterar:

“Chipimplantat är ett nytt gränssnitt för människa-maskin interaktion med oanade möjligheter. Därför vill vi erbjuda möjligheten till alla våra deltagare att vara med och utforska den här tekniken.”

“Självklart är det helt frivilligt om man vill ha ett implantat – jag uppmanar var och en som överväger ett implantat att sätta sig in i hur tekniken fungerar.”

Om Øredev

Øredev är en av nordens största utvecklarkonferenser med över 1300 deltagare, 150 sessioner och 100 talare. Fokus på konferensen är web, Java, .Net, UX, test, agile, språk, säkerhet och biohacking.

Post Comment