Alliero knyter starkare band med säkerhetskopiering som tjänst 
Hem Nyheter Alliero knyter starkare band med säkerhetskopiering som tjänst 

Alliero knyter starkare band med säkerhetskopiering som tjänst 

Publicerat av: Redaktionen

Alliero och EMCNär industrikoncernen Höganäs behövde effektivare säkerhetskopiering drog uppstickaren Alliero i Helsingborg vinstlott. Den tjänstecentrerade affären ger dem inte bara ökade intäkter utan också tätare relationer.

Med kontor över hela världen och trånga linor mellan dem var uppdraget inte helt enkelt. Men integratören Alliero i Helsingborg lyckades och vd Conny Rask sticker en metaforisk fjäder i hatten. Affären innebär att Alliero nu levererar säkerhetskopiering som tjänst till industrikoncernen Höganäs, på utrustning som står i Höganäs, hos integratören själv och i USA.

– De ville inte ha backuputrustning utspridd runt om i världen och därför passade den här lösningen väldigt bra. En utmaning var den stora spridningen av kontor och den låga bandbredden mellan dem, säger Conny.

EMC gjorde kunden nyfiken

I synnerhet leverantörens pr-byrå understryker givetvis att en EMC-lösning ligger i botten och det var också den som Höganäs blev nyfiken på.

– Vi har en motsvarande lösning där vi säljer säkerhetskopiering som tjänst till mindre kunder, som får dela på samma plattform. Men i Höganäs fall handlar det förstås om en dedikerad lösning, förklarar Conny.

Höganäs är ingen ny kund för Alliero, som har tolv anställda och en omsättning på strax över 20 miljoner kronor. De har en relation sedan tidigare kring bland annat Active directory och Exchange. Men det här senaste åtagandet innebär att de knyter kunden ännu närmare till sig, vilket förstås är en sund utveckling ur ett affärsperspektiv.

Ingen ambition ta hela it-miljön

– Vi är en liten aktör och har inga ambitioner att ta ett helhetsansvar för Höganäs it. Men nu får vi som sagt ytterligare en del hos dem, vilket vi uppskattar.

Lösningen som Alliero använder i det här fallet kommer som sagt från EMC och heter Avamar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>