Allt starkare efterfrågan på säkerhet som tjänst driver IT-Total att starta nischbolag
Hem ÅTERFÖRSÄLJAREIT-TOTAL Allt starkare efterfrågan på säkerhet som tjänst driver IT-Total att starta nischbolag

Allt starkare efterfrågan på säkerhet som tjänst driver IT-Total att starta nischbolag

Publicerat av: Redaktionen

Peter Wallin, IT-TotalNär IT-Total startar it-säkerhetsbolaget Netsecure är några nyckelord specialistrådgivning, managerade tjänster och snabb tillväxt.

Målet för det nya bolaget är högt ställt. De ska omsätta 100 miljoner inom tre år och bli ”en av Sveriges ledande aktörer inom it-säkerhet”, enligt IT-Totals marknadschef Peter Wallin. Men så har de också skaffat sig en flygande start. Fortinets tidigare sverigechef Jan Lindblom är vd och även Mike Blomgren, it-säkerhetsspecialist från samma leverantör, är med. Förutsättningarna i marknaden är också goda, hävdar Peter.

– Marknaden för it-säkerhet växer kraftigt, inte minst sker en allt större efterfrågan på managerad it-säkerhet när säkerhetsfrågorna blir allt mera komplexa.

Men varför startar ni ett särskilt bolag för it-säkerhet, kan inte IT-Total sköta det?

– IT-Total är inriktat på it-infrastruktur och där är förstås it-säkerhet en del. Men it-säkerhet är så komplext idag att det krävs ett större fokus och djup för att kunna ta ett helhetsansvar kring det, inte minst rådgivningsmässigt, säger Peter.

Fortinet i centrum

Initiativet att starta bolaget kom gemensamt från IT-Total-grundarna, Mike Blomgren och Jan Lindblom på Fortinet. Fortinet är inte oväntat deras största leverantör och totalt kommer de att arbeta med ett tiotal.

– Många leverantörer vi har kontakt med har liksom Fortinet uttryckt att de saknar aktörer som har ett tydligt fokus kring deras produkter.

Men finns det plats för en it-säkerhetsspecialist till?

– Jag tycker inte att det finns särskilt många, faktiskt. Och flera av dem som ursprungligen hade en tydlig fokusering på it-säkerhet har börjat inom andra områden och tappat lite av sin specialistprofil, säger Peter.

Målgruppen för bolaget är organisationer md fler än 50 anställda och ”alla som har behov av bättre it-säkerhet”. Ägare bli IT-Total samt medarbetare i bolaget. Etableringen är ”ett led i IT-Totals satsning på att vara en totalleverantör med spetskompetens inom respektive område”, som formuleringen i pressmeddelandet lyder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>