ALSO lägger till Norton Small Business i sitt utbud av molnbaserade säkerhetstjänst

[KANALPARTNER] ALSO breddar utbudet på Cloud Marketplace med Symantecs Norton Small Business, en IT-säkerhetslösning särskilt utformad för att hjälpa och skydda företag med färre än 20 anställda.

Produkten bygger på Symantecs befintliga utbud av säkerhetslösningar, och har en flexibel utformning som gör det möjligt för företag att lägga till skydd för nya enheter i takt med att deras behov ALSO lägger till Norton Small Business i sitt utbud av molnbaserade säkerhetstjänst 1förändras.

Enligt nya undersökningar från Symantec är de flesta hot från gisslanprogram urskillningslösa, och företag och konsumenter drabbas av dem på likartade sätt. Dock har ett litet antal grupper specifikt börjat angripa företag med hjälp av gisslanprogram som är utformade för att smitta många datorer i ett nätverk och kryptera värdefulla data. På grundval av ett av världens största civila IT-informationsnätverk skyddar Norton Small Business mot de mest avancerade attackerna på olika plattformar, inklusive Windows och Mac, smarta telefoner och surfplattor med Android samt iPhone och iPad. Förutom Nortons avancerade tekniska lösningar för skydd mot virus, skadlig kod och nätfiske inkluderar Norton Small Business också Mobile Insight, Nortons teknik för genomsökning av appar, som hjälper användaren att identifiera skadliga eller bedrägliga Android-appar innan de installeras. Produkten har också funktioner för fjärrstyrd låsning och radering för att hantera borttappade eller stulna enheter. Inga IT-kunskaper behövs för installationen.

“När Nortons produkter med professionella säkerhetsfunktioner nu läggs till på ALSO Cloud Marketplace betyder det att vi kan leverera en helhetslösning till våra återförsäljare. Med Norton Small Business kan vi tillhandahålla en flexibel produkt som utgör en kombination av flernivåskydd och en lättanvänd abonnemangstjänst”, sade Aleksi Partanen, vice vd för digitala tjänster på ALSO Holding AG.

“ALSO Cloud Marketplace ger oss en ny och viktig möjlighet att nå ut till småföretag. Eftersom många av dessa företag inte har någon egen IT-avdelning för att skydda sig mot de ökande IT-säkerhetsriskerna ser vi vårt samarbete med ALSO som en möjlighet att ge dessa organisationer tillgång till vår beprövade säkerhetslösning”, sade Robert den Drijver, Symantec-ansvarig för konsumentområdet BeneNord.