Amazon och Red Hat skapar tillsammans ROSA
Hem Nyheter Amazon och Red Hat skapar tillsammans ROSA

Amazon och Red Hat skapar tillsammans ROSA

Publicerat av: Redaktionen

Idag tillkännagav Amazon Web Services (AWS) och Red Hat den allmänna tillgängligheten av Red Hat OpenShift Service på AWS (ROSA).

Amazon och Red Hat skapar tillsammans ROSA

Det är en ny tjänst tillgänglig via AWS-konsolen som gör det lättare för Red Hat OpenShift-kunder att bygga, skala och hantera container-applikationer på AWS.

Med ROSA kan kunderna njuta av dels ett förenklat Kubernetes-klusterskapande med den välbekanta Red Hat OpenShift-konsolen, men även funktioner och verktyg utan att manuellt skala och hantera den underliggande infrastrukturen. ROSA effektiviserar flyttning av Red Hat OpenShift-arbetsbelastningar lokalt till AWS och erbjuder en stramare integration med andra AWS-tjänster. ROSA gör det också möjligt för kunder att komma åt Red Hat OpenShift med fakturering och support direkt via AWS, vilket ger enkelheten i en enda leverantörsupplevelse till kunder som kör Red Hat OpenShift på AWS. Det krävs inga investeringar för att använda ROSA, och kunderna betalar endast för de containerkluster och noder som används.

Containers har visat sig vara populära bland AWS- och Red Hat-kunder eftersom de ökar utvecklarhastigheten och förbättrar applikationsportabiliteten. För närvarande erbjuder AWS det bredaste utbudet av containerteknik i molnet, inklusive Amazon Elastic Containers Service (ECS) för kunder som vill ha den djupaste integrationen med AWS-tjänster och Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS) för kunder som prioriterar att köra Kubernetes. AWS-kunder som värdesätter en helt serverlös containerupplevelse kan också använda AWS Fargate för att köra containrar utan att behöva hantera de underliggande servrarna eller klustren.

Global Fortune 500-företag, myndigheter och många fler organisationer använder Red Hat OpenShift, Red Hats företagsklara Kubernetes-plattform som utökar kapaciteten hos bas-Kubernetes byggda för molnproduktionsstacken för att köra containerapplikationer med samma gemensamma grund och verktyg i vilken miljö som helst. Många kunder har valt att självhantera Red Hat OpenShift-kluster ovanpå AWS. Även om elasticiteten, skalbarheten och säkerheten hos AWS har visat sig vara mycket populär hos Red Hat OpenShift-kunder kräver självhanterande kluster extra ansträngning och kostnad och kunderna måste också hantera två leverantörsrelationer för support och fakturering. Dessa kunder har bett om en AWS-hanterad tjänst för Red Hat OpenShift som fungerar sömlöst med andra AWS-tjänster i stor skala och integrerar support och fakturering i AWS-användarupplevelsen.

Med ROSA kan kunder snabbt och enkelt skapa Kubernetes-kluster med bekanta Red Hat OpenShift-applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) och verktyg och sömlöst få tillgång till AWS-tjänsternas fulla bredd och djup – allt från AWS-konsolen. ROSA ger Red Hat OpenShift elasticitet och prissättning när du reser via en ny Red Hat-prenumeration som eliminerar behovet av komplexa fleråriga kontrakt och gör det möjligt för kunder att anpassa sin Red Hat OpenShift-konsumtion i AWS till deras affärsbehov. Med ROSA kan kunder nu få tillgång till en Red Hat OpenShift-prenumeration med fakturering och support direkt via AWS, vilket ger enkelheten i en enda leverantörsupplevelse och befriar kunderna från upphandling och operationella komplexitet för att hantera två separata leverantörsrelationer. Dessutom upprätthåller ROSA validering av viktiga efterlevnad, inklusive SOC-2, ISO-27001 och PCI.

”I allt högre grad vänder sig kunderna till containers för att förbättra applikationshastigheten och bärbarheten, och de växer och förlitar sig på teknik som Red Hat OpenShift och AWS som gör det lättare att distribuera containeriserade applikationer”, säger Bob Wise, GM Kubernetes, AWS. ”ROSA ger dessa kunder möjlighet att sömlöst köra containrar på AWS med välkända Red Hat OpenShift API: er och verktyg, och integrerar AWS-tjänsternas fulla bredd och djup för att bygga, skala och hantera sina arbetsbelastningar.”

Red Hat OpenShift tillhandahåller en gemensam, öppen och Kubernetes-plattform för företagsklass för att spänna över hybridinfrastruktur, från kundens fysiska datacenter till deras verksamhet i AWS”, säger Sathish Balakrishnan, vice president, Hosted Platforms, Red Hat. ”ROSA tillhandahåller en strömlinjeformad process för organisationer som vill utöka kraften i Red Hat OpenShift i AWS utan att behöva hantera separata teknikströmmar, vilket gör det möjligt för IT-team att fokusera på att leverera värde och inte hantera underliggande infrastruktur.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>