Amazon samlar växande nordisk partnerskara för molnpepp och kunskap
Hem Reportage Amazon samlar växande nordisk partnerskara för molnpepp och kunskap

Amazon samlar växande nordisk partnerskara för molnpepp och kunskap

Publicerat av: Redaktionen

Det är fullt hus på Waterfront Congress i Stockholm när Amazon samlar partner och kunder för information, utbildning och inspiration, under evenemanget AWS Summit Stockholm.AWS Summit Stockholm

Det är andra gången AWS Stockholm går och i år är det dubbelt så många deltagare som förra året, 1 350. I Amazon-partnern Nordclouds monter träffar vi Sverige-vd Patrik Gullerström som säger att det nu snarare känns som ett branschevent än ett Amazon-event.

– Jag har sett folk från både Google och Microsoft här, konstaterar han.

Nordcloud har dessutom en nyhet att förmedla, vilken inte i sig månne inte är någon drakvältare men som illustrerar utvecklingen för den amerikanska molngiganten här i Norden. Det är Nordcloud, som grundades 2011 i Finland, som i augusti öppnar sitt fjärde nordenkontor, i Olso. Under de senaste två åren har deras kunder fyrdubblats till antalet och man har både medelstora och stora företag i kundstocken.

Deras kunder har enligt Nordclouds vd Esa Kinnunen ”visat ett stort intresse för AWS molntjänster med målet att förnya sig, experimentera, och kunna ge bättre service till sina slutkunder.”

– Vi hade inte förväntat oss denna enorma tillväxt, men genom att öppna ett Oslokontor kan vi fortsätta vår expansion och täcka kundernas önskemål över hela Norden. Dessutom har vi nu lokala molnarkitekter som kan förse våra norska kunder med den flexibilitet, den säkerhet och de kostnadsbesparingar som AWS bidrar till, säger han.

Patrik Gullerström vd Nordcloud Sverige

Patrik Gullerström, vd Nordcloud Sverige.

Sverige-vd:n Patrik Gullerström  förklarar varför de satsar på lokala kontor:

– Kundernas ser naturligtvis fördelarna med att utnyttja en global infrastruktur, men kan känna sig otrygga om de sitter för långt borta från någon som kan hjälpa dem om något händer. Det gäller särskilt företag som inte traditionellt arbetat med it som en kanal. Det är där vi kommer in, säger han.

Nordclouds svenska kontor öppnade i september förra året och de har nu ett 15-tal svenska kunder. I Finland, där Nordcloud startade 2011, har de drygt 50 kunder.

IT-Kanalen är på plats under AWS Summit Stockholm kommer att prata med AWS nordiska vd lite senare under dagen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>