Amazon Web Services har lanserat Direct Connect i Interxions datacenter i Akalla
Hem NyheterMolntjänster Amazon Web Services har lanserat Direct Connect i Interxions datacenter i Akalla

Amazon Web Services har lanserat Direct Connect i Interxions datacenter i Akalla

Publicerat av: Redaktionen

Interxion, ledande europeisk leverantör av moln- och operatörsneutral co-location, meddelar att Amazon Web Services (AWS) har valt Interxions datacenter-campus i Akalla, Sverige, som första datacenter-campus i Norden att lansera AWS Direct Connect hos.

Med AWS Direct Connect får kunder en säker, tillförlitlig och effektiv anslutning direkt till AWS molntjänster. Denna anslutning förbigår Amazon Web Services har lanserat Direct Connect i Interxions datacenter i Akalla 2helt och hållet det publika internet, som inte längre är tillräckligt snabbt, säkert eller kostnadseffektivt för att hantera stora arbetslaster. Kunder som utnyttjar Interxions co-location-tjänster i Stockholm får med förbindelsen till AWS Direct Connect möjlighet att koppla upp de egna IT-resurserna direkt mot AWS.

”I takt med att våra kunder migrerar mot hybrida IT-lösningar där tillämpningar och arbetslaster flyttas till det publika molnet blir det allt viktigare att ha säker och förutsägbar nätverksprestanda mellan de egna IT-resurserna och de som ligger i publika moln”, säger Peder Bank, vd för Interxion i Norden. ”Där platsar inte längre det publika internet med alla dess flaskhalsar och bristande säkerhet. Med hjälp av AWS Direct Connect tillhandahåller Interxion de bästa förutsättningarna för företag som planerar att genomföra en hybrid-IT-strategi med hjälp av Amazons tjänster.”

Genom att tillhandahålla en lokal anslutning till AWS Direct Connect på datacenter-campuset i Stockholm förbättras svarstiden vid överföring av arbetslaster och låter företag samla in och bearbeta data snabbare, med bättre prestanda ökad tillförlitligt och lägre kostnader som resultat.

”Alla talar om fördelarna med molnteknik när det kommer till kostnadseffektivitet och flexibilitet men det är få som belyser utmaningarna runt att koppla sig till molnet. I takt med att företag och systemintegratörer ska flytta allt större arbetslaster för att utnyttja molnets alla fördelar blir det publika internet helt enkelt inte bra nog och det är något som våra kunder nu börjat inse”, säger Peder Bank, vd för Interxion.

Dessutom drar många data- och videospelföretag samt digitala medieföretag i Sverige redan idag nytta av AWS vid lansering av nya produkter och tjänster där efterfrågan är osäker från början. Eftersom dessa produkter och tjänster skapar en hybridmolnarkitektur (privat/publik) maximeras både produkt- och nätverksprestanda samtidigt som kostnaderna optimeras.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>