Analytiker dissar Apple Watch
Hem Nyheter Analytiker dissar Apple Watch

Analytiker dissar Apple Watch

Publicerat av: Redaktionen

Om man ska tro analytikerna på Canalys är inte Apple Watch rätt kort att satsa på.

Steve Brazier, CEO Canalys.

Steve Brazier, CEO Canalys.

Canalys CEO Steve Brazier konstaterade att han var tvungen att nämna Apple Watch i sin genomgång av året som gått och hur Canalys bedömer olika trender, under årets upplaga av Canalys Channels Forum. ”Den har ju precis lanserats …” Han gjorde det alltså, nästan motvilligt. Och han dissade den.

– Apple Watch kommer ju inte att lyckas för att den visar tiden exakt, konstaterade han från scenen med ett snett leende.

– Vi tror inte att den första generationen kommer att bli särskilt framgångsrik.

Varför? Han pekar på samma problem andra smarta klockar lider av. Den tillför egentligen ingenting nytt, snarare tvärtom eftersom det blir ytterligare en pryl, med ytterligare en laddare, som användarna måste hantera.

Apropå laddare, medan smarta armband uppskattas av många för möjligheten att mäta sömn missar Apple-klockan den vågen eftersom den lär behöva laddas varje natt, påpekade han.

– Vi vet inte vilka sensorer som finns i klockan. Men det vore exempelvis en bra idé om klockan kunde känna av svett, då skulle den kunna användas för att mäta blodsockernivån vilket skulle vara värdefullt för diabetiker, sa han.

Men han skickade med en reservation: kanske kan utvecklare hitta sätt att utnyttja klockan som ger den det som krävs för att bli en framgång.

Vad han inte verkade ta hänsyn till i bedömningen – i vart fall nämnde han det inte – var det faktum att tillverkaren heter Apple.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>