Anders Gratte går in som ägare samt i styrelsen för Lexicon IT-konsult

Anders Gratte går in som ägare samt i styrelsen för Lexicon IT-konsult.

Lexicon IT-konsult har de senaste åren haft stark tillväxt och förstärker nu styrelsen med Anders Gratte som ägare och styrelseledamot för att ytterligare öka expansionstakten.

Anders har en har lång och gedigen erfarenhet av att bygga IT-bolag i Sverige och Nordeuropa. Anders Gratte
Anders startade sin karriär på SEB som Avdelningschef inom IT. Efter några år startade Anders, tillsammans med några kollegor, bolaget Madeo som i huvudsak fokuserade på förmedling av konsulter. Efter att ha drivit Madeo i 5 år så hade verksamheten 2000 konsulter och en omsättning på 2 Mdr SEK. År 2011 köpte ZeroChaos Madeo och Anders fick då en roll som Europachef på ZeroChaos med huvudsyfte att fortsätta expansionen. När Anders lämnade ZeroChaos 2015 omsatte Europadelen cirka 5 Mdr SEK. För sin entreprenörsgärning kom Anders till Sverigefinal år 2012 i E&Y´s tävling Entrepreneur of the year, där Sveriges främsta entreprenör utses varje år.

– Det skall bli oerhört kul att tillsammans med ledningen på Lexicon IT-konsult få vara med och fortsätta utveckla verksamheten. Framförallt lockar Lexicon IT-konsult med sina höga ambitioner, intressanta kunder och kompetenta medarbetare. Den unika affärsmodell som Lexicon IT-konsult arbetar med gör att man i dagens snabba IT-värld kan tillföra extra värde till kunder och medarbetare genom att snabbt och dynamisk knyta samman behov och kompetens/lösning. Jag hoppas kunna tillföra en hel del genom mina tidigare erfarenheter och kunskaper sedan mina många år i branschen, säger Anders Gratte.

– Anders är en driven entreprenör och har en gedigen bakgrund från IT-branschen, hans drivkrafter är sälj och affärsutveckling. Anders som person är väldigt engagerande och han har förmågan att få både styrelsen och ledningen att arbeta mot gemensamma och utmanande mål, mycket tack vare sin prestigelösa ledarstil i kombination med en positivism som smittar. Vi är mycket glada att ha Anders ombord och står i och med detta ännu bättre rustade för att fortsätta utveckla vår verksamhet i enlighet med våra höga ambitioner, säger Fredrik Jacobsson, Koncernchef Lexicon IT-konsult.

Lexicon IT-konsult startade 2007 och har idag kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Lexicon IT-konsult erbjuder IT-konsulttjänster, lösningar och åtaganden till stora och medelstora företag i norden inom områdena Applikation, Infrastruktur och Business Consulting.

Post Comment