Anna Kleine blir ny vd för Orango och regionchef för Fellowmind Sverige

[KVINNOR PÅ KANALEN] Anna Kleine har utsetts till ny vd för Orango och regionchef för Fellowmind Sverige.

Anna Kleine blir ny vd för Orango och regionchef för Fellowmind Sverige 1
Anna Kleine, tillträdande vd Orango

Anna kommer närmast från HiQ i Skåne där hon varit vd de senaste åtta åren. Anna efterträder nuvarande vd Ronny Roos som avgår för att bland annat kliva in i rollen som styrelseledamot i Fellowmind.

I rollen som vd för Orango, som är en av Sveriges ledande Microsoft Business Application-partner, kommer Anna att ansvara för 250 medarbetare fördelade på sju kontor med en omsättning på 350 miljoner kronor. Anna tillträder sin nya tjänst den 1 september 2020.

–Anna har en imponerande karriär bakom sig inom HiQ, där hon de senaste åtta åren som vd bibehållit en hög tillväxt och lönsamhet, samtidigt som HiQ har mycket nöjda kunder och engagerade medarbetare. Det som gör Anna till en passande vd för Orango är att hon kombinerar hjärta och hjärna; en öppen och empatisk ledarstil med ett stort affärsmässigt driv, säger Ronny Roos, avgående VD för Orango.

Anna har över 20 års erfarenhet från konsult och IT-branschen där hon haft många olika roller. Hon har bland annat varit utvecklare, projektledare, säljare, affärsområdeschef och de senaste åtta åren, vd på HiQ i Skåne.

–Orango är kända för att vara en av branschens bästa arbetsplatser där medarbetarna är i centrum. Det är en ynnest att få leda en sådan verksamhet vilket jag ser väldigt mycket framemot. Orango är dessutom ett framgångsrikt bolag som i Fellowmindgruppen ska utvecklas och växa ytterligare. Ett uppdrag som jag är ödmjuk men väldigt redo för. En verksamhets framgång är en laginsats och det ska bli så kul att ingå i Orangos briljanta lag och kunna bidra med mina erfarenheter, säger Anna.

Orango är sedan slutet av 2019 en del av Fellowmind-gruppen. Fellowmind är ledande Microsoft-partner i Europa med fokus på Microsoft Business Applications och Digital Workplace. Koncernen är representerade i fem länder med över 1 250 medarbetare och en omsättning på 175 miljoner euro. I Sverigeorganisationen ingår förutom Orango även Endeavor.

–Jag är väldigt glad över att få välkomna Anna till Fellowmind-familjen. Hennes meritlista, långa branscherfarenhet och engagemang i att börja i vår verksamhet gör henne till en idealisk ledare att bygga vidare på det framgångsrika arbetet som Ronny och resten av Orango-teamet redan har åstadkommit. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Anna mot våra gemensamma ambitioner och mål, säger Emiel Putman, CEO för Fellowmind.