Anti-spelfuskbolaget Int3 Software får in över en miljon i investeringar

Int3 Software är ett nystartat Göteborgsbolag som utvecklar en anti-fusk motor för spelindustrin.

Anti-spelfuskbolaget Int3 Software får in över en miljon i investeringar 1
Pierre Lindblad, Karl Svartholm och Andreas Hansson

Int3 Software har nyligen fått sin allra första kund, spelutvecklaren Stunlock Studios. Nu går Almi Invest och Chalmers Ventures in med 600 000 kr respektive 500 000 kr i bolaget. Pengarna ska gå till att färdigställa produkten samt att fastställa affärsmodellen.

Den globala marknaden för multi-player PC-spel är i stark tillväxt och beräknas snart omsätta 150 miljarder kronor per år. I takt med ökande tillväxt ökar också fuskandet. Spelaren kan manipulera spelen och ge fördelar till sig själv. Detta påverkar spelbolagen negativt då det finns risk att ärliga spelare tappar intresse för spelen. Omfattningen av fusket är svårt att beräkna då mörkertalet är stort.

Int3 Softwares mjukvara fokuserar på att upptäcka skadlig kod och olika typer av programmeringsaktiviteter som syftar till att skaffa sig fördelar i spel. Därtill skall deras produkt endast identifiera fusk, inte aktivt hindra det. Kunderna får regelbundna rapporter om när avvikande kod har upptäckts och sedan får de på egen hand fatta beslut om hur fusket ska hanteras.

-Grundarna till Int3 Software är tunga programmerare från anti-virus branschen som sett hur dåliga verktyg som finns för att stävja fusk i en så stor bransch som spel, säger Christian Björkman, Investment Manager på Almi Invest. Det finns skäl att tro att de funnit en lucka i marknaden där det går att ta en stark position.
Bolaget har nyligen fått in sin första kund, Stunlock Studios, som precis haft ett globalt släpp på sitt spel Battlerite.

-Vi är väldigt glada för att ha fått in Almi Invest och Chalmers Ventures som första investerare, säger Pierre Lindblad, vd Int3 Software. Men dem i ryggen kan vi ta nästa steg och färdigställa produkten, fastställa vår affärsmodell och skaffa nya kunder.