Antura väljer Cygates moln för ledande projektverktyg
Hem Nyheter Antura väljer Cygates moln för ledande projektverktyg

Antura väljer Cygates moln för ledande projektverktyg

Publicerat av: Redaktionen

System- och molnintegratören Cygate får leverera privat moln till en av Skandinaviens ledande leverantörer av projektverktyg (PPM), Antura. Genom affären kan snabbväxaren Antura erbjuda en större skalbarhet och säkerhet till sina kunder i över 50 länder. Beslutet togs utifrån Cygates erbjudande med proaktiv service och expertkompetens. Avtalet är på tre år och molnmiljön skall tas i bruk under sommaren. Cygate är en del av Telia.1

Antura levererar sin helhetslösning Antura Projects för projekt-, portfölj- och resurshantering (PPM) till över 150 stora verksamheter och 150 000 användare i mer än 50 länder. Företaget har de senaste fem åren valts till VA Superföretag och DI Gasell. Lösningen är ett strategiskt verktyg för att prioritera rätt projekt, såväl som stöd för att driva projekt och kontrollera tillgången på resurser. Till kunderna hör Saab, SJ, Swedavia, Husqvarna och Assa Abloy.

Antura Projects levereras oftast som SaaS-lösning till verksamheter som har väldigt höga krav på backup, återställningstider och säkerhet. Detta har man hittills erbjudit i en miljö med dedikerade servrar. Med en målsättning att växa med minst 30 procent per år, behöver Antura kunna erbjuda en ännu vassare tjänsteleverans med låga ingångskostnader och mer skalbar och modern arkitektur. Efter att ha utvärderat olika nationella och internationella alternativ föll valet på ett privat moln hos Cygate såväl för kundernas som för interna IT-behov.

– Vi anser att Cygate erbjuder en service och en teknisk nivå i toppklass, nationellt och internationellt. I Cygates privata moln kan vi erbjuda en ännu högre säkerhet och framför allt en viktig skalbarhet, där kunder snabbt kan anpassa sina resurser och kostnader efter behov. Cygates förmåga att även bistå med kringtjänster är också en fördel, säger Anturas VD och grundare Mattias Andersson.

– Antura är ett unikt framgångsrikt bolag, och driften är en avgörande del av leveransen. Antura är helt enkelt oerhört duktiga på att utveckla, drifta och leverera en mjukvarubaserad tjänst till några av Sveriges mest krävande kunder och vi är mycket stolta över deras förtroende, säger Cygates försäljningsdirektör Kåre Nordström.

Antura får hos Cygate ett privat Microsoftmoln som är fullt redundant såväl mjuk- som hårdvarumässigt, samt har offsite-backup. Här ingår även en proaktiv tjänstedel med dedikerade och erfarna tekniker som aktivt övervakar miljön. Cygate är en certifierad Cisco-partner och hårdvaran levereras av Cisco och EMC.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>