Apple Watch-lansering får smartklockan att lyfta

Idag lanseras sex modeller av nya Apple Watch i Elgigantens varuhus. – Det här blir startskottet för en riktig smartklocke-höst. Flera stora leverantörer lanserar nya modeller och vi förväntar oss att efterfrågan kommer att öka markant framöver. Allt talar för att smartklockan blir en av vinnarna i årets julhandeln, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Apple klocka

Apple har en stor och trogen kundbas och intresset för deras nya produkter är alltid stor. Intresset för Apple Watch överstiger däremot det mesta som lanserats de senaste åren.

– Tidigare tog det tid för nya produkter att få genomslag och nå den breda allmänheten, men Apple Watch är en så het produkt och varumärket så starkt att den kommer att nå massmarknaden direkt. Apples produkter har dessutom en tendens att vara loket som får ett helt produktsegment att lyfta. Vi förväntar oss att försäljningen av smartklockor kommer att öka markant framöver, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Hittills i år har försäljningen av smartklockor ökat med 184 procent jämfört med samma period föregående år. Förutom Apple kommer stora leverantörer som Samsung, LG och Huawei att lansera sina nya modeller under hösten. Efterfrågan förväntas öka markant i takt med att nya modeller lanseras på marknaden.

– Väldigt många bär redan ett aktivitetsarmband och då blir steget till smartklockan väldigt naturligt. Smartklockan erbjuder samma funktioner som aktivitetsarmbandet och många fler. Smartklockorna har dessutom utvecklats rent designmässigt och kan nu fylla funktionen som exklusivt smycke och accessoar, säger Niclas Eriksson.

Smartklockan förväntas bli en av årets storsäljare under julhandeln. Vilken modell det blir är däremot svårare att förutspå.

– Det vi kan konstatera är att Apple kommer med flera intressanta produktnyheter och uppdateringar under året, vilket stärker intresset för varumärket i stort. Ett exempel är nya versionen av Apple TV som vi bedömer kommer att sälja i mängder. Sålunda fördel Apple. De nya smarta android-klockorna är däremot tillgängliga även för iphone-användare, vilket ger dem en fördel, säger Niclas Eriksson.

Apple Watch hos Elgiganten Från och med fredag den 25 september erbjuder Elgiganten sex Apple Watch-modelleri prisklasserna3995 kronor till 12495 kronor som då finns tillgängliga i Elgigantens nätbutik samt i utvalda varuhus. Det går även att beställa övriga Apple Watch-modeller, undantaget Apple Watch Edition (18k guld).

Följande Elgigantenvaruhus erbjuder Apple Watch på lanseringsdagen

  • Jönköping
  • Luleå
  • Helsingborg
  • Kungsgatan
  • Kungens Kurva, Stockholm
  • Barkarby, Stockholm
  • Karlstad
  • Örebro
  • Nordstan, Göteborg

Alla kunder kan titta och känna på klockorna i den specialbemannade Apple-montern. Kunder som vill prova klockan innan köp rekommenderas däremot att boka en tid för demonstration och utprovning.

När övriga Elgigantenvaruhus kan erbjuda Apple Watch är fortfarande oklart. Klockorna finns däremot tillgängliga för alla att köpa via Elgigantens nätbutik (elgiganten.se).

Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik och vitvaror och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln.

Post Comment