Är Moto Z2 Force + Gamepad Mod världens bästa speltelefon?
Hem Leverantör Är Moto Z2 Force + Gamepad Mod världens bästa speltelefon?

Är Moto Z2 Force + Gamepad Mod världens bästa speltelefon?

Publicerat av: Redaktionen

Ingen annan mobiltelefontillverkare kan erbjuda en lika bra spelupplevelse som Moto Z2 Force i kombination med Gamepad Mod.

Är Moto Z2 Force + Gamepad Mod världens bästa speltelefon? 2För att bevisa det startar nu Motorola i samarbete med E-sportsorganisationen, ESL Nordic ”MSPORT NATIONALS”, det första svenska mästerskapet i mobilt spelande. Alla som äger en smartphone – oavsett tillverkare – kan ställa upp. Finalen avgörs på Dreamhack Winter den 3 december.

– På senare år har smartphones blivit så kraftfulla att de på allvar kan konkurrera med dator- och tv-spel. Vi tror att Moto Z2 Force i kombination med Moto Gamepad ger världens bästa spelupplevelse, säger Joakim Liljedahl, nordisk marknadschef för Motorola på Lenovo.

Motorolas nya telefon Moto Z2 Force är utrustad med en Snapdragon 835-processor, 6 GB RAM och en 5,5 tum stor Quad HD 1440p Super AMOLED-skärm. Tillsammans med Moto Gamepad får den en fullt integrerad spelkontroll, med analoga kontroller, force feedback och alla knappar man behöver.

Sveriges bäste mobilspelare koras i nytt SM

I samband med att Moto Gamepad släpps i butik, lanseras det nya mästerskapet MSPORT NATIONALS där Sveriges främsta mobilspelare ska koras och tävla om sammanlagt 105 000 kr. Msport (mobile sport), är en ny gren inom den allt populärare E-sporten. Mästerskapet skapas som ett svar på det mobila spelandets ökade popularitet. Enligt en ny Kantar Sifo-undersökning, beställd av Motorola, visar blir mobilt spelande allt större bland svenskar. Det är redan mer populärt än dator- och tv-spel, framförallt bland unga. Över 70% av svenskarna i åldern 16-29 år spelar spel i mobilen. Motsvarande siffror för dator- och tv-spel i samma åldrar är 55 procent respektive 50 procent.

MSPORT NATIONALS, arrangeras av Motorola i samarbete med E-sportsorganisationen – Electronic Sports League Nordic (ESL Nordic). Mästerskapet MSPORT NATIONALS är öppet för alla och avgörs i de tre populära mobilspelen Hearthstone, Power Rangers: Legacy Wars och Modern Combat 5. Fyra delkval anordnas under november månad, där spelare kan kvala in online via samarbetspartnern ESL Nordics beprövade turneringsplattform ESL Play. De bästa spelarna från kvalen gör sedan upp om sammanlagt 105 000 kr i prispengar och titeln som Sveriges bästa msportare i respektive spel under finalen på Dreamhack i Jönköping den 3 december i år.

Mer om Sifo-undersökningen – mobilspel dominerar bland unga

En ny Sifo-undersökning från Motorola har kartlagt hur stort mobilt spelande är i Sverige. Här kan hela undersökningen laddas ner nedan.

  • Totalt uppger 61% av svenskarna som spelat mobilspel de senaste fem åren att de spelar lika mycket eller mer mobilspel idag jämfört med för fem år sedan. Samtidigt har över hälften av svenskarna som spelat datorspel de senaste fem åren skurit ner på datorspelandet, och nästan två tredjedelar av de som spelat tv-spel de senaste fem åren spelar något eller mycket mindre tv-spel idag jämfört med för fem år sedan.
  • Svenskarna spelar oftare, men kortare, i mobilen jämfört med på datorn och på tv-spelet. 70% av svenskarna som spelar mobilspel gör det minst några gånger i veckan. Samma siffror för datorspel är 48% och för tv-spel endast 20%. I snitt lägger spelande svenskar 1691 minuter per månad på mobilspelande. För datorspelande är siffran 3313 minuter och för tv-spel 1505 minuter.
  • Mobilt spelande har framtiden för sig: Över 70% av svenskarna i åldern 16-29 år spelar spel i mobilen idag. Siffrorna för dator- och tv-spel i samma åldrar är 55% respektive 50%. Nästan häften (48%) % av svenskarna i åldern 16-29 år som spelat mobilspel de senaste fem åren uppger att de spelar lika mycket eller mer mobilspel idag jämfört med för fem år sedan. Samtidigt har 64% av svenskarna i samma ålder som spelat datorspel de senaste fem åren skurit ner på datorspel, och 66% av de som spelat tv-spel de senaste fem åren spelar något eller mycket mindre tv-spel idag jämfört med för fem år sedan.
  • 65% av svenskar i åldrarna 16-29 år spelar mobilspel minst några gånger i veckan. 50% i samma åldrar spelar datorspel i samma utsträckning. För tv-spel är siffrorna nere på 24%. I genomsnitt lägger spelande svenskar i åldrarna 16-29 år lägger man i genomsnitt 2638 minuter per månad på mobilspelande. Samtidigt lägger man 6840 minuter på datorspelande och 1754 minuter på tv-spel.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>