Årets julklapp enligt hoppfull bransch: surfplattan
Hem Nyheter Årets julklapp enligt hoppfull bransch: surfplattan

Årets julklapp enligt hoppfull bransch: surfplattan

Publicerat av: Redaktionen

tablet-asus-memo-pad-7-12456-MLB20059711370_032014-ONio av tio butikschefer tror på ökad försäljning av hemelektronik, enligt en undersökning från Elektronikbranschen. Och när de röstar om årets julklapp hamnar såväl tv:n som surfplattan i topp.

Branschen har gott hopp om hemelektronikförsäljningen. Det antyder Elektronikbranschens senaste omgången av den återkommande undersökningen Butikschefsindex, där butikschefer bland annat ger sin syn på försäljningen. 95 procent av cheferna förväntar sig en ökning av omsättningen det närmaste halvåret.

– Det som sticker ut är en fortsatt fantastisk försäljning av spelkonsoler, säger Klas Elm, vd på Elektronikbranschen.

Tv-apparater har hämtat sig och försäljningsökningen bland stora modeller väger upp minskningen inom segmentet mindre tv-skärmar. Många butikschefer ser fortsatt mycket positivt på just tv-försäljningen.

Under november ökade försäljningen av hemelektronik med nästan sex procent jämfört med november 2013, enligt rapporten. It-relaterade produkter, där alltså spelkonsoler inte ingår enligt Elektronikbranschens sätt att räkna, har minskat.

Undersökningen bygger på svar från 171 butikschefer hos Audio Video, Elgiganten, Euronics, Media Markt, Netonnet och Siba.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>