Vinnare av Stora Ingenjörspriset i Inkludering är teamet på Unicus
Hem Kvinnor på Kanalen Årets vinnare av Stora Ingenjörspriset i Inkludering är teamet på Unicus

Årets vinnare av Stora Ingenjörspriset i Inkludering är teamet på Unicus

Publicerat av: Redaktionen

Stora Ingenjörspriset i Inkludering delades ut av Northvolt under prisutdelningen på A House i Stockholm under onsdagkvällen.

Årets vinnare är teamet på Unicus – ett it-konsultbolag som enbart anställer konsulter som har Aspergers.

– Det är otroligt roligt att vi får det här priset. Vi bekämpar två samhällsproblem samtidigt, kompetensbristen inom it-branschen och att inkludera personer med någon form av autismdiagnos på arbetsmarknaden. Vi vet att vårt arbete gör skillnad och att dessutom träffa flera av våra kunder här ikväll känns otroligt hoppfullt, säger Elin Blom som tog emot priset för Unicus räkning.

Vinnare av Stora Ingenjörspriset i Inkludering är teamet på Unicus

Daniela Maniaci från Northvolt delade ut priset till Elin Blom och teamet på Unicus

Juryns motivering:
Inkludering är nyckeln till ett arbetsliv där vi tar vara på alla människors kompetens och olika perspektiv. På Northvolt tror vi på alla människors lika värde och en värld där alla får vara sig själva. Därför är vi stolta över att presentera årets vinnare – ett företag vars hela affärsidé bygger på att inkludera en grupp av människor som ofta har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Genom att dra nytta av autismens positiva aspekter gör de stor skillnad för både sina medarbetare och kunder och bidrar därmed till tankemässig mångfald och inkludering.

I juryn:
Ida Bohman Steenberg – hållbarhetschef, Tietoevry
Suzan Hourieh Lindblad – vd, The Social Few
Daniela Maniaci – Talent Acquisition Director, Northvolt

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00