ARICOMA Group förvärvar Musala Soft
Hem NyheterFöretagsnyheter ARICOMA Group förvärvar nu Musala Soft

ARICOMA Group förvärvar nu Musala Soft

Publicerat av: Redaktionen

ARICOMA Group och Musala Soft meddelar ett förvärv av Musala Soft.

ARICOMA Group, en del av KKCG, är en snabbt växande tjänsteleverantör inom NextGen IT i Europa.

Denna investering är ytterligare ett viktigt steg i ARICOMAs strategiska utveckling.

Med Musala Soft kommer ARICOMA Group att bestå av tio teknikföretag med en sammanlagd omsättning som överskrider 400 miljoner euro, en EBITDA på 39 miljoner euro och 4 000+ kunniga anställda.

”Med Musala ombord är vi på god väg att bli en ledare inom anpassad programvaruutveckling från sydöstra Europa. Musala är ett naturligt förvärv för Aricoma när vi siktar på att bli en ledare i Europa, och vi ser fram emot att arbeta tillsammans. Dess innovativa kultur och fantastiska människor kommer att ytterligare stärka vår interna talang och marknadspotential. Ledningen har en historia av att få verksamheten att växa, med ett tillvägagångssätt som fokuserar på kunden och problemlösning. Vi tror att Musala kommer att frodas som en del av ARICOMA och att vi tillsammans avsevärt kommer att accelerera våra planer för långsiktig tillväxt och värdeskapande,” säger Ludovic Gaudé, VD för ARICOMA Digital.

”Vi ser fram emot att gå in i ett nytt, snabbare kapitel av vår utveckling genom att gå samman med ARICOMA och KKCG. Synergin, med både överlappande och kompletterande kundbaser såväl som expertis, med ARICOMA ger oss självsäkerhet och bränsle inför den spännande resa vi har framför oss. Tillsammans kommer vi givetvis även bibehålla och utöka vårt engagemang för utveckling av IT-samfundet, affärsklimatet, IT-utbildningen, vetenskapen, innovationen och inspirationen av unga talanger,” säger Elena Marinova, VD och styrelseordförande för Musala Soft.

ARICOMA Group förvärvar Musala Soft”Jag är väldigt nöjd över att vi lyckats nå en överenskommelse med Musala. Det här är vårt andra förvärv i år, och det är i linje med vår strategi att göra ARICOMA till en betydande aktör i Europa. Musala har en spännande portfölj av kunder som kommer att stärka våra vertikaler inom telekom, finansbranschen och bilindustrin. IT-branschen fortsätter att växa och blir allt mer relevant även i dessa utmanande tider, och vi ser optimistiskt på branschens långsiktiga potential,” tillade Michal Tománek, investeringschef på KKCG – investmentbolaget bakom ARICOMA Group.

Affären som skrivits under av Musala Softs och ARICOMA Groups ägare är för försäljningen av 100 procent av aktierna i företaget. Hela Musala Softs ledning kommer att stanna kvar på lång sikt och aktivt delta i att bygga ARICOMAs framtid. Transaktionen måste fortfarande godkännas av respektive anti-monopolmyndighet och väntas bli klar under årets fjärde kvartal.

CMS Cameron McKenna agerade juridisk rådgivare och Deepak Bhandari från Marylebone Capital Advisors Private Limited agerade finansrådgivare åt Musala Soft.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>