ARICOMA Group förvärvar det svenska IT-konsultbolaget Stratiteq för att stärka närvaron i Skandinavien
Hem Nyheter ARICOMA Group förvärvar det svenska IT-konsultbolaget Stratiteq för att stärka närvaron i Skandinavien

ARICOMA Group förvärvar det svenska IT-konsultbolaget Stratiteq för att stärka närvaron i Skandinavien

Publicerat av: Redaktionen

ARICOMA Group tar ett nytt steg i sin internationella expansion genom att förvärva det svenska IT- företaget Stratiteq.

ARICOMA Group, en buy-and-build-plattform inom IT-tjänster som ägs av KKCG, stärker med förvärvet sin position inte bara på de svenska och skandinaviska marknaderna utan även inom områdena data-drivna affärslösningar och strategisk konsultation.

Stratiteq, med kontor i Malmö och Stockholm, tar med 100 nya medarbetare till ARICOMA Group.

”I Stratiteq har vi hittat ett riktigt guldkorn, med fantastiska människor. Deras meriter är imponerande, med många innovativa projekt för både regionala och internationella företag som Haldex, Skånetrafiken, Securitas, och Vattenfall. De kan hela processen från start till mål; från avancerad mjukvaru-utveckling till innovativa strategier som transformerar hur företag kan operera i det digitala och data-drivna landskapet. De kommer att stärka vår grupp och vi kommer att accelerera deras tillväxt, en perfekt mix.” säger Ludovic Gaudé, Head of Custom Software Development Operations på ARICOMA Group.

Johan Ahlqvist, styrelseordförande, Stratiteq, fortsätter: ”Vi är mycket glada över att gå med i ARICOMA Group. För oss är det att ta ett naturligt nästa steg i berättelsen om Stratiteq, genom att skynda på den strategiska inriktning vi påbörjade 2020, samtidigt som vi respekterar de kärnvärden som Stratiteq grundades på för 17 år sedan. Vi ser fram emot att arbeta med företagen inom gruppen och skapa innovativa lösningar tillsammans.”

ARICOMA Group förvärvar det svenska IT-konsultbolaget Stratiteq för att stärka närvaron i Skandinavien

Michal Tománek

ARICOMA Group fokuserar på att bli en stark europeisk aktör inom områdena ICT och SW-lösningar. Enligt Michal Tománek, Investment Director på KKCG, är detta förvärv ännu ett steg närmare målet: ”Stratiteq kommer hjälpa oss att inte bara stärka vår profil i Skandinavien utan också att höja vår kapacitet inom det extremt attraktiva området digital transformation.”

All Stratiteqs verksamhet kommer att fortsätta oförändrad inom den närmaste framtiden. ARICOMA Group kommer att behålla det ledarskap och de kärnvärden som Stratiteq bygger på.

Frank Hennekens, VD på Stratiteq, säger: ”Vi har stora ambitioner och har hittills fokuserat 100% på att skapa vår egen tillväxt. Men när vi träffade personerna bakom ARICOMA Group kändes det helt rätt, inte minst kulturellt. Vi är säkra på att vår kompetens är ett naturligt komplement till ARICOMA Group och vi är exalterade över att bli en del av en konstellation som har både kunskapen och musklerna för att hjälpa oss växa som företag.”

Avtalet signerades i måndags, då en överenskommelse om försäljning av 100% av bolaget ingicks mellan ägarna till Stratiteq och representanter för ARICOMA Group. Transaktionen väntar nu på godkännande från respektive lands konkurrensmyndigheter och väntas gå igenom i början av oktober.

När affären går igenom kommer ARICOMA Group bestå av 9 företag, med en sammanlagd omsättning på mer än 340 miljoner euro och med en EBITDA (intjäning före ränta, skatter, avskrivningar och amorteringar) på nästan 37 miljoner euro. Gruppen kommer att ha över 3000 anställda.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>