Arista lanserar Cognitive Cloud Networking för företagets campusnät
Hem Nyheter Arista lanserar Cognitive Cloud Networking för företagets campusnät

Arista lanserar Cognitive Cloud Networking för företagets campusnät

Publicerat av: Redaktionen

Arista Networks lanserar en ny nätverksarkitektur utformad för att hjälpa företag att hantera de utmaningar som uppstår i samband med att de gör sig redo för att införa IOT-lösningar över hela företagets campusnät.

Arista lanserar Cognitive Cloud Networking för företagets campusnätMed EOS och CloudVision i grunden skapar Aristas Cognitive Cloud Networking-approach en driftsäker och modern molnmiljö till företagets campusnät. Lösningen som omfattar partnerskap med Aruba och VMWare minskar driftkostnaderna genom effektiviserade arkitekturer, datadriven analytics och segmenterad säkerhet.

– Arista minimerar komplexiteten av den traditionella approachen till en elegant Spline-baserad design för campusnät. Vi förändrar marknaden återigen med en kognitiv arkitektur med behovsdrivna händelser, säger Jayshree Ullal, president och CEO på Arista Networks.

Utökning av molnnätverken till hela företagets campusnät

Dagens campusnät är ofta mycket komplexa beroende på den mängd plattformar, operativsystem, proprietär funktionalitet och nätverksverktyg från olika leverantörer som finns. Om man därtill lägger den explosionsartade tillväxt av antalet enheter som används samt kraven på att hantera workloads, användare och de enheter som ska vara ständigt uppkopplade, blir kostnaderna snabbt alltför höga.

Utmaningarna liknar de som fanns hos datacenters innan man gick över till molnbaserade nätverk. De molnbaserade nätverken för med sig förenkling, öppna standarder och software-driven control, och de är lika relevanta för campusnät som för datacenters.

Aristas Universal Cloud Network (UCN) har molnbaserade egenskaper som förenklar nätverkstopologin och arkitekturer på olika sätt. Såsom traditionella Places-In-the-Network-lösningar (PINs) har blivit standardiserade Places-In-the-Cloud (PICs), kan Aristas UCN erbjuda en enhetlig upplevelse som förenklar för företagskunder att applicera sina datacenternätverksprocesser även på sina campusnät.

Lansering av Arista 7300X3 och 7050X3 Campus Spline

Arista lanserar 7300X3 och 7050X3 Spline, high performance 10/25/40/50/100G Ethernet platforms, vilka utökar den öppna UCN-arkitekturen från datacentret till campusnätet. X3-Series är Spline-plattformar som förenklar designen av campusnäten. Arista Spline-kunder uppnår hög tillgänglighet av voice och video trots färre touchpoints. Flow Tracer, den senaste funktionaliteten i Aristas telemetri-portfölj hjälper kunder att diagnostisera nätverksproblem och ger synlighet över hela nätet. Det modulära Sline-systemet 7300X3 skalar till 50 Tbps. 7050X3 fixed Spline kompletterar 7300X3 med flexibla möjligheter för 25G och 100G som levererar samma pålitliga campusnät.

En milstolpe: The Cognitive Management Plane

Marknaden för datornätverk har växt snabbt de senaste 40 åren. Däremot har det saknats en enhetlig approach för hanteringsverktygen. Därigenom har kunden tvingats lappa ihop olika typer av hanteringslösningar. The Cognitive Management Plane (CMP) är ett öppet ramverk som är utformat för att adressera denna utmaning för stora mängder data. CMP kombinerar en state repository, en stream computation engine och olika applikationskomponenter hopbyggda till ett horisontellt och skalbart kluster. Varje kluster hanterar nätverksenheter från olika leverantörer och interagerar med andra kluster via leverantörsoberoende API:er och standardiserade modeller som OpenConfig med gRPC.

Moderna streaming-lösningar samlar in nätverksstatus för att ge en helhetsbild av läget med maskininlärningsteknik för att ge värdefulla insikter kring driften. Målet med CMP-approachen är att göra det möjligt att hantera ett multi-vendornätverk på ett sätt som ingen annan kan idag.

Säkra campusnätet med Cognitive CloudVision

CMP-baserade turbiner kan hitta nätverksproblem som traditionella system har missat, och i slutändan minska tiden det tar att hitta och åtgärda problem. CloudVision hanterar detta över flera nätverkstyper (datacenter, cloud, campusnät, etc.) och kan sedan dela denna data med peers inom CMP-ramverket. CloudVision kan också visa denna data via CloudVisions gränssnitt och visualisera både realtidsdata och historiska telemetridata från olika typer av perspektiv.  CloudVision kopplar samman denna funktionalitet med förbättrad synlighet med automatiserad provisioning, vilket ger kunder möjligheten att hitta och agera på driftrelaterade problem. Dessutom gör CloudVision audit checks gentemot de regelverk som gäller. I tillägg använder Macro-Segmentation Services (MSS) en öppen standard-approach för att hantera service i datacenter- eller campusnät med direkt brandväggsintegration via Aristas säkerhetspartners.

Tillgänglighet

Arista 7300X3 och 7050X3 Spline-plattformarna och tillhörande kognitiva EOS och CloudVision-funktionalitet blir allmänt tillgängliga under tredje kvartalet 2018.

Partnercitat

–       Vi omdefinierar intelligenta lösningar inom mobilitet och IOT genom vårt partnerskap med Arista, säger Keerti Melkote, President och Founder på Aruba, ett Hewlett Packard Enterprise-företag. Vi ser fram emot att erbjuda ett oslagbart gemensamt erbjudande till våra kunder. Vårt partnerskap med Arista visar att en öppen multi-vendor-approach är betydligt bättre än de så vanliga proprietära lösningarna med inlåsningseffekter.

–       Digital transformation medför alltmer nätverks- och säkerhetskomplexitet då organisationer övergår från centraliserade datacenters till hyperdistribuerade applikationer, säger Greg Bollella, CTO, IoT, VMware. Framväxten av IOT-enheter, IOT-infrastruktur och tillväxten inom cloud computing driver på nya krav på att hantera, övervaka, och säkra företagsnätverk och infrastruktur. VMware och Arista har båda en vision om att skapa en lösning för att koppla samman, visualisera och säkra hanteringen av IOT-enheter, IOT-system, campusnät och molnbaserade nätverk. Kombinationen av Aristas CloudVision och VMware Pulse IOT Center tar oss en bra bit närmare att uppfylla den visionen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>