Arista lanserar trådlösa nätverk och campus

Med CloudVision som bas utmanar Arista nu de traditionella aktörerna med prestanda, maskininlärning och attraktiv prismodell.

Arista lanserar trådlösa nätverk och campus 1Arista Networks tillkännagav idag nästa fas i sin campusarkitektur, vilket kommer förändrar hur företagen designar sina nätverk i framtiden. Aristas Cognitive Campus förenar trådbundet och trådlöst nätverk för maximal prestanda och intelligens. Arista Cognitive WiFi eliminerar flaskhalsar i det trådlösa nätverket vilket minskar driftskostnaderna samtidigt som prestandan och tillförlitligheten ökas.

Introducerar CloudVision för Campus

Traditionella företagsnät drabbas ofta av flaskhalsar som orsakas av att ett flertal plattformar, operativsystem, proprietära funktioner och verktyg för nätverkshantering skall försöka samsas i samma nät. I kombination med den explosiva tillväxten av uppkopplade enheter och Internet of Things, liksom kravet på prestanda och att kunna ansluta var man än är, gör att kostnaderna för att hantera dessa nätverk blir helt orimliga samtidigt som prestandan påverkas negativt. Arista CloudVision, byggt på CMP-motorn (Cognitive Management Plane), är en beprövad och kraftfull plattform som nu förenar det trådbundna och det trådlösa nätverket för effektiv administration, provisionering, intelligens och maximal prestanda.

Dagens trådbundna och trådlösa nätverk måste hantera en ständigt ökande mängd uppkopplade enheter. CloudVisions senaste funktion Device Analyzer tillhandahåller inventering och analys av alla anslutna enheter. Nätverksadministratörer får koll på enhetstyp, anslutningsmetod, plats och kommunikationsmönster. Denna information gör det möjligt för en administratör att identifiera obehörig trafik och farliga eller felaktiga accesspunkter och eftersom CloudVision spänner över både datacentret och det lokala nätverket kan kunderna utnyttja en enda plattform för felsökning i hela sitt nätverk vilket gör det både tids- och kostnadsbesparande.

Arista lanserar intelligent WiFi

Med förvärvet av Mojo Networks integrerar nu Arista även det trådlösa nätverket via CloudVision-plattformen. Den intelligenta WiFi-arkitekturen är skräddarsydd för Aristas serie av accesspunkter och utnyttjar kraften i molnet med intelligent maskininlärning och databehandling för att ge bästa tänkbara upplevelse för användaren. Aristas intelligenta WiFi-lösning är extremt skalbar och med en linjär prissättningsmodell ger den en förutsägbar och lättöverskådlig kostnadsbild. CloudVision WiFi bygger på en intelligent analysmotor som baseras på data från trafiken i både det som går över kabel och det som går trådlöst. CloudVision WiFi använder realtidsinformation för att hela tiden optimera anslutning och upplevelsen för användarna i nätverket. Client Journey är en uppsättning instrumentpaneler som hjälper administratören att diagnostisera klientanslutning, spåra tillgängligheten till nätverkstjänster och identifiera orsaken till problem med både realtids- och historisk data, allt för att hela tiden optimera prestandan för både klienten och applikationen.

Arista Cognitive Campus innehåller dessutom en rad WiFi Tracer-verktyg för trådlös säkerhet, tillgänglighet och nätverksdiagnostik. Integrerat trådlöst skydd mot intrång (WIPS) skyddar nätverket mot smittade användare samt implementerar enhetsklassificering för att upptäcka auktoriserade klienter som försöker ansluta till obehöriga accesspunkter. Ytterligare WIPS-skanning uppnås via en dedikerad tredje radio som också kan utföra olika tester av nätverksprestanda och hälsodiagnostik. Dessa automatiska tester kan vara förprogrammerade utan extra arbete för administratören, detta säkerställer att WiFi-nätverket hela tiden är optimerat och i full drift.