Arista Networks underlättar leverans av molntjänster

Arista Networks lanserar en ny produktfamilj av så kallade “leaf and spine” produkter speciellt anpassade för trafikintensiva och affärskritiska miljöer.

Arista Networks underlättar leverans av molntjänster 1Dessa produkter baseras på helt nya och unika Barefoot TofinoP4 programmeringsbara Ethernet switch chips. Just att chippet är väldigt programmeringsbart gör att man kan flytta resurser och funktionalitet till switchen istället för att belasta nätverkskortet i servern. Detta ger unik prestanda i nätverket med minimalt med flaskhalsar och gör Arista 7170 serien till en extremt flexibel plattform som ökar prestandan och underlättar leverans av applikationer och molntjänster.

Den nya plattformen använder Arista EOS (Extensible Operating System) SDK och kan levereras med upp till 64st 100Gigabit Ethernet portar i en platsbesparande formfaktor (2RU). Företagskunder kommer kunna dra nytta av avancerad funktionalitet för telemetri och säkerhet medans molntjänstleverantörer och service providers får helt andra möjligheter att utnyttja säkerhetsfunktioner och NAT (network address translation) i extremt trafikintensiva miljöer. Den nya Arista 7170-serien revolutionerar sättet att designa datacenters och erbjuder helt nya förutsättningar för molntjänstleverantörer att leverera prestanda och kundupplevelse i världsklass.

Arista 7170-serien är tillgänglig i två olika konfigurationer, en anpassad för “leaf” användning och en anpassad för “spine” installation:

  • En 2U hög 7170-64C som stödjer upp till 64-portar 100Gigabit Ethernet eller 12.8Tbps med upp till 5Bpps packet forwarding med fullt delad paket buffer.
  • Eller 7170-32C som är en kompakt 1U hög switch med 32-portar 100Gigabit Ethernet och i övrigt samma funktionalitet.