Arista samarbetar med VMware och Zscaler för säkrare molntjänster
Hem Nyheter Arista samarbetar med VMware och Zscaler för säkrare molntjänster

Arista samarbetar med VMware och Zscaler för säkrare molntjänster

Publicerat av: Redaktionen

Arista Networks lanserar helt nya säkerhetsfunktioner anpassade för både privata, hybrida och publika molntjänster.

Arista samarbetar med VMware och Zscaler för säkrare molntjänster 2Baserade på Arista’s högpresterande mjukvara EOS och CloudVision omdefinierar man sättet att se på molnsäkerhet, från ett mer avgränsat arbetssätt till ett helhetsgrepp helt anpassat för dagens och framtidens hybrida molntjänster. Nyckelfaktorer i detta är integration med VMware NSX Data Center och Zscaler.
Den nya säkerhetssatsningen innehåller tre viktiga funktioner; ökade möjligheter att segmentera nätverket, förbättrad regelefterlevnad genom kognitiva funktioner samt nya möjligheter till integrerad kryptering för WAN-kommunikation. Sammantaget ger detta kunderna helt nya möjligheter att säkra upp sina molntjänster och stoppa de allt mer ökande attackerna som sker i molnet.

Säkerhet i en uppkopplad värld

Att säkra upp hela nätverket i en värld där allt mer flyttas till molnet, fler enheter blir uppkopplade (IoT) och alla skall vara mobila har blivit en tuff utmaning. Enskilda säkerhetslösningar ger helt enkelt inte den flexibilitet som krävs när gränserna hela tiden flyttas. Precis som med andra molnfunktioner måste nu även säkerheten adresseras på nya sätt. Från att vara ”platser i nätverket” (PIN) till att hantera ”platser i molnet” (PIC). Med PIC-baserad säkerhet från Arista kan företagen nu förenkla deras säkerhetsarkitektur med ett gemensamt gränssnitt och flertalet säkerhetsfunktioner speciellt anpassade för molntjänster.

Arista lanserar zonsegmentering med hjälp av Zscaler

I takt med att mer och mer trafik läggs i de publika molntjänsterna och IaaS-lösningarna, blir det extremt viktigt att förbättra säkerhetsfunktionaliteten både från datacentret till molnet men även mellan moln. Speciellt viktigt är det att nätverkssegmentering följer en konsekvent implementering för att säkerställa att säkerhetsfunktionerna inte måste byggas om för varje specifik molntjänst. Zone Segmentation Security (ZSS) är en helt ny funktion i Arista’s vEOS Router som möjliggör segmentering av både ”inter- och intra-cloud” trafik via ”stateful policy enforcement”. För kunderna innebär detta förbättrad och förenklad hantering av policys samt driftsättning. Arista’s vEOS Router, är förberedd för att kunna hantera segmenteringsfunktionalitet i en mängd publika molntjänster så som Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, och Google Cloud Platform (GCP).

Partnerskapet mellan Arista och Zscaler går ut på att erbjuda säker access till molntjänsterna. Zscaler Private Access (ZPA) är en molntjänst för att säkra upp anslutningarna mellan interna applikationer och auktoriserade användare. Den integreras nu med Arista vEOS Router för att kunna erbjuda förbättrad säkerheten i en mängd molntjänster. Denna kombination ger det bästa av två världar; Arista’s välrenommerade kontroll av trafiken i molnet (öst/väst) med ZSS och Zscaler’s nolltolerans för osäker trafik in och ut ur molnet (norr/söder).

VMware’s microsegmentering i både virtuella och fysiska miljöer

Eftersom dagens datacenters har en stor mix av virtuell och fysisk trafik innebär detta att nätverkssegmentering måste kunna utföras på all typ av trafik. Arista och VMware erbjuder nu helt ny integration mellan CloudVision och VMware NSX. Resultatet blir att NSX säkerhetspolicys kan implementeras på Arista switchar på företagets alla olika molntjänster, oavsett om de är virtuella eller fysiska. Detta samarbete i kombination med Arista’s existerande samarbete med partners som Palo Alto Networks, Checkpoint och Fortinet erbjuder en komplett uppsättning säkerhetsfunktioner för all typer av molntjänster och IaaS-lösningar.

Tillgänglighet
vEOS Router-baserad zonsegmentering och CloudVision funktionalitet tillsammans med de nya plattformarna Z7020R och 7280R är tillgängliga under Q3 2018.
Zscaler integrationen kommer demonstreras i Zscalers monter #505 under Gartner Catalyst Conference, 20-23 augusti i San Diego.
VMware NSX Data Center integrationen kommer demonstreras i Arista’s monter #1030 på VMworld, 27-30 augusti i Las Vegas.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>