Arkivering som tjänst från Commvault förenar låg kostnad med starkt dataskydd
Hem Säkerhet Arkivering som tjänst från Commvault förenar en låg kostnad med starkt dataskydd

Arkivering som tjänst från Commvault förenar en låg kostnad med starkt dataskydd

Publicerat av: Redaktionen

Commvault går in på marknaden för arkivering som tjänst med nytt kostnadseffektivt erbjudande för skalbart, oföränderligt dataskydd.

Commvault, världsledande inom datahantering, lanserar nu tjänsten Metallic File & Object Archive, en DMaaS-tjänst (Data Management as a Service) som utvecklats med målet att sänka kostnaderna för långtidslagring samtidigt som det är en kostnadseffektiv lösning för riskhantering och regelefterlevnad.

Ansvarsfrågorna kring dataskydd är högaktuella. Förutsättningarna ändras ständigt av nya regler och krav på verksamhetsstyrning. Det uppstår lätt luckor i organisationens förmåga att hantera sitt data på ett enhetligt sätt enligt gällande regler. Följden kan bli bristande synlighet, okontrollerad dataspridning och ökad sårbarhet relaterat till organisationens data. Bristen på kvalificerad IT-personal och budgetbegränsningar är också en del av bakgrunden till att många företag och myndigheter i dag kämpar med att följa aktuella regelverk och hålla sitt data säkrat.

– Om vi ser till kostnaderna för dataskydd och regelefterlevnad är det uppenbart att lösningen inte är att bara lägga mer pengar på högpresterande lagringssystem.

-Det är också viktigt att utnyttja arkivering, och inte enbart för att det sparar tid och kostnader. Eftersom arkivdata som regel lagras utom räckhåll för cyberattacker kan det dessutom bli en del av företagets övergripande strategi för dataskydd, säger Johnny Yu, analyschef på IDC.

Arkivering som tjänst från Commvault förenar låg kostnad med starkt dataskyddMed Metallic File & Object Archive möter Commvault det växande behovet av väl strukturerad arkivering levererad som SaaS-tjänst – fysiskt och logiskt åtskild från primär datalagring. Det är en heltäckande lösning för kostnadseffektiv arkivering med funktioner för bland annat åtkomstkontroll, taggning, sökning på metadata, ändringslogg och rapportering, som hjälper till att möta krav från verksamheten och regelverk där det handlar om stora mängder ostrukturerat data. Resultatet är en lösning som ger lägre kostnader och samtidigt minskar risken för bristande efterlevnad.

Med en prismodell som ger förutsägbara kostnader och stor flexibilitet att utnyttja egna lagringsalternativ gör Metallic File & Object Archive det möjligt att sänka kostnaderna, möta krav från regelverk och samtidigt dra nytta av förenklad hantering och andra praktiska fördelar med en SaaS-lösning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>