Arrow ECS bjöd in till sommarfest på restaurang på Djurgården

[KANALPARTNER] Arrow ECS anordnade nyligen en fin och välbesökt sommarfest – Arrow Summer Briefing – på restaurang Josefina på Djurgården i Stockholm.

Det var omkring 300 gäster i lokalen när representanter för leverantörerna gjorde korta presentationer om sig själva och sina företag. Jes Kongsmark som är VD på Arrow ECS hälsade först välkommen och passade på att tacka för förtroendet att få samarbeta med de övriga aktörerna på festen. Arrow ECS bjöd in till sommarfest på restaurang på Djurgården 1

Arrow ECS gav de inbjudna företagen möjlighet att i lättsam ton – och lite kortare format – presentera sig själva för de övriga. Tanken var att man skulle kunna visa hur klokt och trevligt det skulle vara att utveckla nya samarbeten. Här fanns alltså en möjlighet, som arrangören hoppades att man skulle ta, att bjuda på sig själv. Det var förstås också ett tillfälle att berätta för varann att samarbetena med Arrow fungerar väl.

God utveckling för alla Arrows leverantörer

Arrows företrädare bekräftade att det har gått bra under det gångna året i arbetet med alla leverantörerna. Så pass bra att många av dem ökat sin omsättning. Veeam exempelvis har ökat omsättningen med 28 procent hittills i år.

Det var alltså en fördel om presentationerna var roliga menade arrangören, och det var de.

Björn Valinder är försäljningschef på Arrow ECS. Han hade uppdraget att presentera de olika föredragshållarna. Men först berättade han att försäljningsavdelningen har ett nytt kontor i Göteborg och att de håller på att anställa en ny key account manager för västra regionen.

Först bland talarna var Stefan Aitman som är partneransvarig på Veritas. Han talade om hur stora mängder data företagen börjat spara idag. Han menade att IT-ansvariga har svårt att kasta – på samma sätt som många har svårt att kasta kläder de inte använder i sin garderob. Man vet aldrig vad man får användning av senare. Då är det jättesvårt att slänga – både data och gamla t-shirts – därför har Veritas tagit fram en analysmetod som heter Databerg Rapport (för mer info: http://info.veritas.com/databerg_report).

Stefan passade också på att framföra en hyllning till Veritas leverantörspersonal på Arrow. Det här var ju ändå Arrows sommarfest och personalen de ville framhålla fanns på plats. Man hade tagit en bild på den person som främst skulle hyllas och smyckat den med hjärtan. Till det spelade man en liten sång. Ifjol gjorde Veritas något liknande men då hade de ordnat en allsång om sin leverantörspersonal. Skojigt och påhittigt!

Daniel Nylander från Symantec berättade hur det gått sedan de köpte Blue Coat för ett år sedan. Sammanslagningen har lett till en ny approach – Information Centric Security – och man har integrerat produkter från båda företagen med varann.

Den nya approachen betyder att man hjälper kunder att hålla koll på data i molnet. Man reder ut vad som ligger där och vem som har tillgång till datan. Symantec är bra på skydd och kan tillämpa kryptering där man använder DLP-teknik.

Symantec använder också en teknik för tvåfaktorautentisiering som heter VIP.

Teknikkunskaper uppskattades på festen

Nästa företag var Smartoptics. Företagets VD Magnus Grenfeldt berättade att han jobbar med våglängdsmultiplicering i optiska nätverk. En gång på en annan fest med besökare med andra yrkesbakgrunder berättade Magnus att han jobbade med transportnät på Ericsson. Intresset i det sällskapet och den gången blev litet för vad han höll på med. På en annan fest sa han därför istället att han var en arbetslös musiker som hankar sig fram i telekomvärlden. Intresset blev mycket större den gången.

Den här gången var Magnus i alla fall på en fest där hans kunskaper rätt uppskattades! Man kan skicka data i optiska fibernät i hastigheten åtta terabit i sekunden numera, berättade Magnus. Häftiga grejer onekligen. Då är det fråga om Smartoptics största lösningar.

En lösning heter Data Center Connect. Den är lämplig om man vill överföra mycket data mellan två datacentraler. Om man vill veta mer om Smartoptics kan man komma till starten av Gotland Runt på Skeppsholmen och träffa dem där. Smartoptics kommer att ha personal på plats och kommer också att delta i kappseglingen. I utställningsområdet vid starten kan man ta reda på mer om Data Center Connect, VDM Solutions och Optical transceivers. Magnus poängterade avslutningsvis att Arrow också är duktiga på Smartoptics produkter.

Lars Gustafson från Dell EMC sa att de flesta säkert kommer ihåg att Dell och EMC nu gått ihop. Lars kommer från EMC och sammanslagningen med Dell betyder att han numera inte bara företräder ett bolag med superbra lagring utan också har över 20 produkter att jobba med som är högst rankade i datakonsulten Gartners ranking av IT-produkter som heter Magic Quadrants.

Lars sa att Dell EMC numera kan sätta upp ett datacentra på en förmiddag. De kan därmed hjälpa en slutkund att tjäna pengar på sina lösningar. Arrow är mycket duktiga på Dell EMCs produkter också och något man kanske ska utforska är företagets produkter för dataanalys.

“Vill ni gräva i stordata så kan vi hjälpa er med det”, sa Lars. Tänk ett varv till, sa han som ett avslutande och allmänt råd till festens besökare.

Microsoft var där

Roger Morell från Microsoft tog därefter till orda och pratade om Azure. “Det är en plattform som vi bygger ut kontinuerligt där vi kan ta all last som ni kan komma på”, sa han. Man kan göra allt där, även sådant som de flesta inte har råd med. Köp Azure via Microsoft CSP eller av Arrow, sa Roger.

Han framhöll att Azure röner stort förtroende. Det är en tjänst som fungerar. Azure finns i flera regioner i Europa och i andra världsdelar. Man har som första globala aktör (på det här området) också börjat bygga ut molntjänsten i Afrika.

Viktigt att veta är också att Microsoft släpper in andra oberoende organ som certifierar och kan bekräfta att Microsoft gör vad de säger. Enligt Roger är Azure: The most trusted and compliant cloud.

Roger berättade också att de som jobbar med Azure tar den nya dataskyddslagen, GDPR, på stort allvar. Man hjälper kunderna med detta. Det går inte automatiskt men man kommer att hjälpa alla kunder som har data lagrad hos dem.

Flygande start på 2017 för Citrix

Mattias Björkman är kanalansvarig på Citrix. Han ville främst tacka alla partners för att 2016 blev så bra. Ett exempel han nämnde är att produktkategorin Desktop apps ökade under fjolåret i Sverige med 68 procent. Starten på 2017 har också varit fin och flygande. Han tackade Arrow för att de ordnat sommarfesten.

Fredrik Nygren på NetApp berättade att NetApp är störst på flash i Sverige. Det var resultatet av en mätning som kom under de senaste veckorna. NetApp har skalbara lösningar för den som vill prova flash, sa han vidare.

Följ med till VMware i Barcelona

Claes Rinaldo är partneransvarig på Veeam i Sverige. Han berättade om sina medarbetare och rekommenderade att alla ska fortsätta vara uppkopplade hela sommaren. Han rekommenderade några e-böcker som man kan läsa. Ta en av Jens Lapidus eller Aron Anderson för inspiration och motivation. Claes berättade att han jobbar mycket med inställningar och motivation. Dessutom hoppas han att många av besökarna ska komma till VMworld 2017 i Barcelona 10-14 september. Man kan gärna åka med Arrow. Det finns ett antal platser kvar. Som avslutning på sitt tal fick Claes alla att sjunga med i en sommarvisa.

Markus Bäckrud från Aruba berättade att 60 procent av alla IT-beslut på företag tas av andra än IT-avdelningens personal. Aruba klarar ändå att leverera så att det går att leva upp till besluten och deras uppgift är att komma med något nytt. De ska hjälpa organisationen. Gör inte Aruba det så gör någon annan det. Markus påminde också om att marknaden är global.

“Vi har bäst teknik och växer snabbast. Vi erbjuder något nytt på en stabil plattform som gör att det blir lätt att fatta beslut. Jobba med Aruba. Vi vill jättegärna jobba med er alla”, sa Markus.

Niclas Elding på Arrow jobbar med leverantören VMware som inte själva skickat någon talare. Han kunde berätta att VMwares personal är lika fokuserade på uppgiften som de alltid varit. De hjälper kunden att ta kontroll över sina IoT-lösningar och kommer att ha hög relevans inom GDPR.

Åk med till Barcelona, föreslog Niclas. Boka snarast!

Arrow planerar redan nästa års sommarfest. Den ska hållas den 20 juni 2018. Innan dess kommer Arrow att hålla en mängd andra event. Om dem kan man läsa på Arrows hemsida på https://ecs-se.arrow.com/event/Sidor/default.aspx.