Artesyn lanserar ny säkerhetsplattform

Artesyn släpper ny säkerhetsplattform baserad på Clavisters programvara, med prestanda i världsklass med påtagligt lägre kostnader för att bygga ut och installera säkerhets-plattformen i virtualiserade lösningar.

artesynClavister (Nasdaq: CLAV), ett ledande företag inom högpresterande nätverkssäkerhet, meddelar att dess partner Artesyn Embedded Technologies, världsledande inom inbyggda datorlösningar, tillkännagivit att man lanserat en Centellis® Security Edition (SE) plattform. I Artesyns SE-plattform har man utnyttjat Clavisters säkerhetsmjukvara för att leverera ”Carrier-Grade” -lösningar*)vilket ger möjlighet att drastiskt sänka kostnaden för distribution och hantering av virtuella,  molnbaserade säkerhetsplattformar. Lösningen kan användas antingen på en dedikerad öppen, standardbaserad bladserver eller i kombination med andra virtuella nätverksfunktioner (VNFs) i ett enda system eller nätverksnod.
*) Den kombinerar flera säkerhetsapplikationer för LTE, ”Packet Core” och mobila datanät på en enda plattform.

Samarbetet mellan Clavister och Artesyn har inneburit en integration av Clavisters virtualiserade säkerhetsmjukvara på Artesyns hårdvara. Plattformen erbjuder prestanda och kapacitet i världsklass och kommer att kunna erbjuda besparingar med upp till 65% i kapitalkostnad och 67% driftskostnad jämfört med rackmonterade servrar. Utan att det påverkar prestanda kan man med hjälp av färre servrar kombinera flera virtuella applikationer i ett enda system.

Jim Carlsson, VD för Clavister, kommenterar: “Vi tar nu ytterligare ett steg med Artesyn, där vår mjukvara på deras nya plattform erbjuder telekomoperatörer en konkurrenskraftig lösning med prestanda i världsklass som i virtuella miljöer dessutom kan hanteras väldigt effektivt.”

Todd Wynia, vice vd för kommunikationsprodukter på Artesyn Embedded Technologies, säger; “Operatörerna kan nu flexibelt och enkelt skapa virtualiserade säkerhetszoner i näten genom att använda vår Centellis Security Edition. Genom Clavisters programvara, med ett minimalt fotavtryck och extremt låga resurskrav, blir det en optimal säkerhetslösning för alla typer av virtuella och molnbaserade nätverk. ”

Både Clavister och Artesyn är medlemmar i Intels Network Builders program, ett branschinitiativ som gör det möjligt för operatörer att bygga och hantera affärskritiska infrastrukturer till lägre kapital- och driftskostnader.

Post Comment