Aruba integrerar nu nätverkssegmentering med Amazon Web Services
Hem Teknik Aruba integrerar nu nätverkssegmentering med Amazon Web Services

Aruba integrerar nu nätverkssegmentering med Amazon Web Services

Publicerat av: Redaktionen

Nu får tjänsten Aruba SD-WAN stöd och integration mot Amazon Web Services (AWS) Global WAN.

Integrationen gör det enklare för företag med många kontor eller filialer att hantera nätverkssegmentering av LAN och SD-WAN centralt och i molnet.

Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise, kommer att premiärvisa tjänsten på AWS event re:Invent.

Med hjälp av integrationen mellan Aruba SD-WAN och AWS Global WAN går det att skapa ett centralt administrerat nätverk med nätverkssegmentering som knyter samman företagets LAN och WAN i molnet. Detta gör att hanteringen blir både enklare och säkrare.

Aruba integrerar nu nätverkssegmentering med Amazon Web Services”Integrationen med AWS Global WAN ger företag ökad flexibilitet och minskad driftskomplexitet, samtidigt det ger bättre säkerhet för hantering av nätverket i molnet.” säger David Hughes, chef för produktutveckling och teknik på Aruba.

”Med integrationer som dessa ger vår tjänst Aruba ESP verksamheter bättre kant-till-molnsäkerhet när de väljer en Zero Trust SASE-strategi. Samtidigt får de maximal handlingsfrihet och flexibilitet för att fortsatt utveckla sin molnstrategi.”

Lanseringen av Aruba SD-WAN är ytterligare ett steg mot att kunna erbjuda goda möjligheter till integration med hybridmoln- och molntjänster från AWS. 2020 presenterade Aruba stöd för AWS Transit Gateway Connect och 2019 lanserades Arubas API-baserade automatisering med AWS Transit Gateway Network Manager.

Bland fördelarna med att kunna segmentera med AWS Global WAN finns:

  • Förbättrad nätverkssäkerhet från nätverkets kant till molnet genom segmentering av användare, enheter, applikationer och WAN-tjänster med säkra end-to-end-zoner och automatiserad tillsyn av fördefinierade säkerhetsprinciper, policyer och regler.

    • Snabb och automatiserad igångsättning av nätverket på nya platser, som till exempel nya lokalkontor. Den integrerade lösningen eliminerar behovet av manuell steg-för-steg-konfiguration av SD-WAN. Något som ofta är tidskrävande och komplext.

    • Aruba Orchestrator stöder nu automatiserad distribution av EdgeConnect SD-WAN-instanser direkt till AWS VPC. Den nya automatiseringsfunktionen är integrerad med EdgeConnects arbetsflöde och förenklar ytterligare distributions- och drifttagningsprocessen för lösningar som använder AWS Global WAN.

    Den nya Aruba SD-WAN-lösningen för AWS Global WAN kommer att förhandsvisas på eventet AWS re:Invent och väntas bli tillgängligt för kunder under 2022

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>