Hem Nyheter Aruba introducerar ESP, branschens första molnbaserade nätverksplattform som byggts för nätverkets kant

Aruba introducerar ESP, branschens första molnbaserade nätverksplattform som byggts för nätverkets kant

Publicerat av: Redaktionen

Aruba lanserar nu Aruba ESP (Edge Services Platform), en molnbaserad nätverksplattform som stöds av artificiell intelligens.

Aruba introducerar ESP, branschens första molnbaserade nätverksplattform som byggts för nätverkets kant 3Aruba ESP ger från en central hub en fullständig överblick och kontroll över nätverken, allt från lokala nätverk till datacenter och distansarbetande medarbetare. Tanken är att ESP ska driva på digitaliseringen, något som Aruba ser efterfrågas i samband med Coronapandemin.

I samband med pandemin har 80 procent av verksamheter skjutit upp genomförandet av IT-projekt, enligt en undersökning som Aruba nyligen genomförde med 1 600 IT-chefer. Detta samtidigt som många verksamheter behöver genomföra förändringar för att klara det mer flexibla sättet att arbeta som pandemin har fört med sig.

Bland annat krävs nu en nätverksplattform som kan förena och säkra företags olika nätverk, så att det blir möjligt att arbeta mer flexibelt och på distans. De flexibla arbetssätten kräver att det går att använda nätverksinformation för att förutse och lösa problem – helst innan de inträffar. Företag vill ofta även använda den massiva mängden data som finns i nätverken på ett mer produktivt sätt. Inte minst för att skapa nya möjligheter till intäkter.

Aruba ESP bygger på flera nya principer:

AIOps: Aruba ESP genomför kontinuerligt en AI-driven analys som hittar problem innan de inträffar. Det innebär att den analyserar nätverket och hur användare och enheter uppför sig. Den lösning som sedan rekommenderas kräver inte manuellt arbete för att genomföras.

Samlad infrastruktur: Alla delar av nätverket kan övervakas genom ett enda gränssnitt, istället för att behöva använda flera olika system från olika leverantörer. Detta gör det enklare och snabbare att hantera problem som uppstår och gör även att många manuella fel kan undvikas.

Zero Trust-nätverkssäkerhet: Aruba ESP har en rollbaserad access, dynamisk segmentering och identitetsbaserad upptäckt av intrång. Därmed går det att upptäcka, isolera och stoppa intrång på nätverket innan de påverkar verksamheten.

Aruba ESP utnyttjar historiska data från nätverket för att med hjälp av AI ta fram rekommendationer som kan förbättra nätverket. Aruba har använt AI i mer än ett decennium och introducerar nu AI Insights, en funktion inom Aruba ESP som gör att det går snabbare att upptäcka fel. Detta gör AI Insights genom att hitta svårupptäckta konfigurationsproblem och rekommendera lösningar eller genomföra dem automatiskt.

Aruba ESP kan antingen användas lokalt eller som molntjänst. Den kan användas för trådbundna, trådlösa och SD-WAN-nätverk. Den baseras på öppna standarder, vilket även gör att den kan användas och integreras med andra leverantörers produkter och tjänster.

Det efterfrågas idag allt mer flexibla sätt att köpa produkter, vilket gör att Aruba har satsat på att erbjuda flera olika modeller för inköpet. Det går bland annat att köpa produkterna genom finansiering med HPE Financial Services, och går även att köpa som tjänst genom HPE GreenLake for Aruba eller via en av Arubas ackrediterade Managed Service Providers.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>