Aruba satsar på ökad synlighet för IoT i nätverket
Hem LeverantörHewlett Packard Enterprise Aruba satsar på ökad synlighet för IoT i nätverket

Aruba satsar på ökad synlighet för IoT i nätverket

Publicerat av: Redaktionen

Många företag efterfrågar nu lösningar för att bättre kunna identifiera och skydda IoT-enheter i nätverket.

Gartner har nyligen identiferat detta som en av de största utmaningarna, inte minst för att stärka säkerheten. Aruba, ett Hewlett Packard Enterprise företag, lanserar flera lösningar på området.

Aruba satsar på ökad synlighet för IoT i nätverket

Richard Schumacher, Sverigechef på HPE Aruba

”Idag är det många företag som satsar på Internet of Things, och ofta vill man då också ha en god överblick över vad som kopplas in till nätverket. Här finns en utmaning för de som vill kunna styra användandet och öka säkerheten.”, säger Richard Schumacher, Sverigechef på HPE Aruba.

Gartner skrev nyligen i en rapport att “svårigheter att överblicka alla enheter på nätverket är ett stort orosmoment för säkerhetsansvariga, både i konsument- och b2b-företag. Företagen vet inte vilka enheter de har på nätverket och om de behöver skyddas. Att kunna se enheterna är en förutsättning för en säker IoT.” Gartner rekommenderade då också IT-ansvariga att “bestämma sig för vilka affärsfördelar som är viktigast när man satsar på en ökad överblick. Det kan handla om minskade kostnader och risker, förmågan att möta yttre säkerhetshot, att känna till sina IT-tillgångar, att klara BYOD-säkerheten eller att kunna möta krav från lagar eller revisorer.”

”Mot bakgrund av detta lanserar vi nu flera nya produkter som ska underlätta för företags satsningar på IoT, och även för de som vill förbättra sina medarbetares mobilitet. Det beräknas finnas 6,4 miljarder uppkopplade enheter i världen vid det här årets slut, och bland annat IoT gör att antalet tros öka flera gånger om de närmaste åren”, påtalar Richard Schumacher.

En av de nya produkterna från Aruba är ClearPass Universal Profiler, som automatiskt upptäcker och identifierar alla IP-enheter i såväl trådlösa som trådbundna nätverk. IT-ansvariga kan se hur många enheter av olika slag som finns och när de är uppkopplade, liksom en mängd ytterligare information om enheterna. Detta oavsett av vilken leverantör enheten kommer från.

Aruba ska också göra det enklare att styra företagets policy för att ansluta till nätverket, och där har man ClearPass Policy Manager till sin hjälp. Denna kan automatiskt identifiera och godkänna enheter som kopplas in på nätverket och kan även upptäcka olika former av oönskad aktivitet.

Aruba lanserar också 2540, en ny serie switchar som är optimerade för IoT. De har därför bland annat bättre möjligheter till rollbaserad access, genom att kunna tilldela olika prioritet till IoT-enheter så att den trafik som är viktigast för företaget kommer fram obehindrat på nätverket.

HPE arrangerar i veckan konferensen Discover i London, och Arubas lanserar i samband med denna sina nya produkter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>