Aruba-vd: ”Vi måste växa tillsammans med våra partner”
Hem LeverantörAruba Aruba-vd: ”Vi måste växa tillsammans med våra partner”

Aruba-vd: ”Vi måste växa tillsammans med våra partner”

Publicerat av: Redaktionen

När världen och användare blir alltmer mobila vill Aruba Networks leverera tekniken. Och allt fler låter dem göra det.
Forts. fr. föreg. sida

Nätet är en enhet

I Arubas värld är vpn, trådlöst och trådat nät ett och samma, utifrån sett. Och det finns verktyg som gör det möjligt att hantera den här gemensamma funktionen på ett automatiserat sätt, förklarar Andreas.

– Det gäller sådant som access- och policyhantering i nätet såväl som managering av nätet som helhet.

Men visst, medger han, även om de var tidigt ute och kanske unika i sitt erbjudande till att börja med ser världen annorlunda ut idag. Andra leverantörer pratar om samma sak och är på väg i samma riktning. Så det är inte unikt längre. Men han värnar förstås sin leverantör.

– I och med att man haft en tydlig vision och legat i framkant kring det här så har de ett visst försprång.

Mobilitet ska definiera arkitekturen

Man tänker behålla det. I mars lanserade bolaget något de kallar Mobility Defined Network. Det är förstås ett marknadsnamn för något som i grund och botten är precis vad de strävat mot och hållit på med allt sedan starten. Detta nya lanseras som en slags nätverksarkitektur som ska möta kraven som den alltjämt kraftfulla vågen av mobila enheter skapar, och bygger till stor del på deras befintliga produkter om än i något uppdaterade versioner.

Leverantörens marknadsdirektör Robert Fenstermacher förklarade det nya begreppet så här i den amerikanska tidningen CRN:

– Vi ville utveckla en arkitektur som definieras av mobilitet och inte bara är en förlängning av en statiska, portbaserade nätverk. Syftet är att göra det möjligt att bygga helt trådlösa arbetsplatser som är optimerade för den nya generationen av mobilanvändare.

”Den nya generationen av mobilanvändare” kallar de Genmobile och är ett begrepp de myntade i samband med en undersökning de låtit genomföra, kring vilken roll mobilitet spelar idag för användare. Rapporten omfattar 5 000 personer i USA, Europa, Sydafrika och Saudiarabien. Den sägs visa hur de här användarna lever sina liv med smarta telefoner, surfplattor och datorer.

Partnernätverket växer långsamt

Det svenska partnernätverket är ännu tämligen begränsat. Maria Tiderman talar om en handfull partner. Utöver Network Services är de Tieto och Hoist, den senare en aktör som fokuserar på hotellbranschen, och Ricoh som kom in för nio månader sedan. Två av de senaste tillskotten är Cygate och IPnett, vilka tillsammans med Ricoh-värvningen också illustrerar hur Aruba utvecklar sin marknadsnärvaro. Nu kommer de nå ut till alla vertikaler och storlek på kundsegment, påpekar Maria.

– Vi har också flera mindre trogna partners runt om i landet som som gör ett mycket bra jobb och är mycket värdefulla för oss, säger hon.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>