Hem Nyheter Arubas accesspunkter för inomhusbruk certifierade med Wi-Fi 6

Arubas accesspunkter för inomhusbruk certifierade med Wi-Fi 6

Publicerat av: Redaktionen

Nu har alla accesspunkter för inomhusbruk med Wi-Fi 6 från Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise, certifierats av Wi-Fi Alliance®.

Arubas accesspunkter för inomhusbruk certifierade med Wi-Fi 6 3Detta inkluderar Aruba 500 Series510 Series530 Series och 550 Series, som nu fått certifieringen Wi-Fi CERTIFIED 6™  från Wi-Fi Alliance. Aruba är därmed den första tillverkaren som har ett helt sortiment av Wi-Fi 6-certifierade produkter.

För att kunna certifieras med Wi-Fi CERTIFIED 6 måste produkterna klara hårt ställda krav i fråga om säkerhet och kompatibilitet med andra leverantörers lösningar. Trådlösa nätverk som använder produkter med Wi-Fi 6 får även en mycket bra användarupplevelse och är stabila. De har en klart förbättrad kapacitet och prestanda såväl som bättre svarstider. När lösningar från många leverantörer fungerar bra tillsammans blir det också enklare att experimentera med nya sätt att utforma nätverket.

”Wi-Fi CERTIFIED 6 ger nya möjligheter att utnyttja kraften hos Wi-Fi. Wi-Fi ger användare uppkoppling på allt fler platser på ett säkert sätt,” säger Kevin Robinson, marknadschef på Wi-Fi Alliance. ”Wi-Fi CERTIFIED 6 gör att olika leverantörers utrustning fungerar bättre tillsammans och följer branschstandarder. På så sätt ger nätverket en bra användarupplevelse.”

Aruba är idag störst på marknaden inom Wi-Fi 6 mätt i omsättning. Företagets accesspunkter med Wi-Fi 6, Aruba 500, 510, 530 och 550 series, används tillsammans med Arubas AI-drivna programvara för att ge uppkoppling med hög prestanda i miljöer där nätet är kraftigt belastat av mobilanvändning och IoT. Accesspunkterna är certifierade med WPA3 och Enhanced Open, nästa generations säkerhetsfunktioner som kombinerar en stark kryptering, hög upptid och enkel installation. De klarar fler samtidiga enheter och trafiktyper och har upp till fyra gånger så hög prestanda som accesspunkter som använder 802.11ac (Wi-Fi 5).

Arubas accesspunkter med Wi-Fi 6 har också funktioner som skiljer sig från konkurrenterna, bland annat AirMatch, som är Arubas AI-baserade teknik för att optimera radiofrekvensanvändningen. Dessutom har accesspunkterna ingen nertid, kan uppdatera programvaran under drift, och stödjer protokollen Wi-Fi, Bluetooth 5 och Zigbee – vilket gör att verksamheter kan ansluta 74% av dagens IoT-enheter.

”Bakgrunden till att vi kunnat vara ledande inom Wi-Fi under två decennier är att vi lagt stor vikt vid säkerheten och att utrustningen ska fungera med andra leverantörers utrustning,” säger Chuck Lukaszewski, chef för trådlösa standarder och strategi på Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise. ”Vi är mycket stolta över att vara bland de första att klara Wi-Fi CERTIFIED 6 för hela vår portfölj av accesspunkter med Wi-Fi 6. Det blir idag allt fler enheter per m2 och allt högre krav på bandbredd, samtidigt som säkerhetshoten blir allt mer avancerade. Det här gör det viktigare att välja enheter som är certifierade med de tuffaste standarder som finns på marknaden. Vi fortsätter nu investera i att utveckla produkter med Wi-Fi 6 för utomhusbruk, för hotell- och nöjesbranschen och för distansarbete. Det innebär att kunder kommer få ännu större nytta av de nya, innovativa möjligheterna med Wi-Fi 6.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>