Atea är Stockholms läns friskaste företag
Hem ÅTERFÖRSÄLJAREATEA Atea är Stockholms läns friskaste företag

Atea är Stockholms läns friskaste företag

Publicerat av: Redaktionen

Atea är Stockholms läns friskaste företag och går nu vidare som en av totalt sex nominerade i landet till att bli Sveriges Friskaste Företag 2017.

Atea är Stockholms läns friskaste företag 2Priset går till det företag som lyckats allra bäst med att skapa en frisk och välmående arbetsplats. Tanken är att lyfta upp de goda exemplen som en motvikt till de senaste årens rapporter om ökade sjukskrivningar, osunda arbetsmiljöer och hur arbete leder till ohälsa. Bakom initiativet står hälsoföretaget Feelgood samt en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa.

Sveriges friskaste företag grundar sig på en utvärdering av fyra övergripande faktorer som har sin utgångspunkt i ledande forskning om vad som kännetecknar organisationer med fler friska medarbetare än andra; systematiskt arbetsmiljöarbete, ledarskap, medarbetarskap och delaktighet samt hälsa och hållbart arbetsliv.

Atea är vinnare i Stockholms län och går vidare som finalist till Sveriges Friskaste Företag mot bakgrund av följande motivering:

”Laget före jaget är ledstjärnan för Ateas arbete med en friskare arbetsplats. En gemensam fysisk aktivitet i form av en stafett från Luleå till Malmö hade kunnat stanna vid en friskvårdsaktivitet men har blivit ett medel för något större. En aktivitet för både välmående, gemenskap och engagemang. En motor för det systematiska arbetet med arbetsmiljö och hälsa, och ett sätt att få med så många som möjligt på tåget. Med systematiken på plats i arbetsmiljöarbetet och ett väldigt högt engagemang från medarbetarna i allt från deltagande i aktiviteter till utvärderingar och feedback på ledarskapet, så kvalificerar Atea som vinnare i Stockholms län, och är därmed en av finalisterna i finalomgången av Sveriges Friskaste Företag.”

– Vi är mycket glada och stolta att utses till Stockholm läns friskaste företag. Den Sverigestafett vi genomförde för fyra års sedan har nu övergått till virtuella träningsomgångar. De är en naturlig och återkommande del i vårt systematiska arbetsmiljöarbete, liksom mycket annat. Fokus i vårt hälsoarbete utgår från medarbetarens egna förutsättningar där vi uppmuntrarvardagsmotion och träning, men också andra aktiviteter för återhämtning och personlig utveckling. Medarbetarnas höga engagemang är en del av vår företagskultur och en av anledningarna att Atea är The Place to Be, säger Lisa Öhrstedt, HR-chef Atea.

Tävlingen har varit öppen för alla företag i Sverige där de medverkande inledningsvis har svarat på en enkät kopplat till frågorna ovan – totalt har drygt 150 företag runt om i landet nominerats. Därefter har ett team på Feelgood, bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, genomfört djupare analyser av företagen och identifierat sex finalister, däribland Atea från Stockholms län.

– Atea jobbar fokuserat med de kriterier för ett välmående företag som är viktiga, på ett systematiskt sätt. Att de utvärderar och följer upp att medarbetarna trivs, mår bra och har balans i livet vid sidan av de övriga mer prestationsbaserade resultaten, gör att de också får tillbaka genom ett stort engagemang från sina medarbetare, säger Joachim Morath, VD för Feelgood.

Vinnaren presenteras i februari 2018 och kommer att utses av en jury som består av följande experter inom arbetsmiljö och hälsa: Göran Hägglund, tidigare socialminister och juryns ordförande, Irene Jensen, professor i företagets hälsa och personskadeprevention vid Karolinska Institutet,Göran Johansson tidigare ordförande för IF Metall, Eva Nordmark, ordförande för TCO samt Joachim Morath, VD för Feelgood.

–Strålkastarljuset är oftast på de organisationer som inte fungerar och debatten handlar mestadels om dålig arbetsmiljö och ohälsosamt arbetsliv, men ganska lite om lösningarna. Med Sveriges Friskaste Företag vill vi lyfta upp de goda exemplen och inspirera fler att se affärspotentialen i ett friskare arbetsliv,säger Göran Hägglund, tidigare socialminister och juryns ordförande.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>