Atea, Cygate, Proact bästa svenska EMC-partner
Hem Nyheter Atea, Cygate, Proact bästa svenska EMC-partner

Atea, Cygate, Proact bästa svenska EMC-partner

Publicerat av: Redaktionen

[UPPDATERAD 7 NOV kl 22.29] Atea, Cygate och Proact prisades igår av EMC under leverantörens kund- och partnerevent EMC Forum, som 2014 års mest framgångsrika partner. Priserna delades ut i  tre kategorier. Dessutom delade EMC ut två individuella utmärkelser.

Så här kommenterar EMC:s sverigechef Mats Oretorp utnämningarna:

– Våra partners är otroligt viktiga framgångsfaktorer för EMC och självklart vill vi hylla de som fortsätter växa och utvecklas på ett framgångsrikt sätt. Till exempel ökade ATEA, som utnämndes till Partner of the year, sin omsättning för fjärde året i rad när det kommer till EMC:s lösningar. Samtidigt har flera av våra andra partners haft ett framgångsrikt år vilket vi är oerhört stolta och glada över, säger Mats Oretorp, Sverigechef på EMC.

Vinnarna i årets EMC Partner Awards är:

Partner of the year: Atea

Motivering: I en bransch i ständig förändring har ATEA, för fjärde året i rad, ökat sin omsättning av affärer med EMC-lösningar. Tillsammans med EMC har ATEA genomfört stora och strategiska affärer på ett förtjänstfullt sätt. Det är med stor stolthet vi tilldelar ATEA priset Partner of the Year.

Annika Gustad, ansvarig för strategiska partner på Atea, varför tror du att just ni fick det här priset?
– Vi har satsat väldigt hårt tillsammans och gått med gemensam strategi för hur vi vill bearbeta marknaden och hur vi ser på framtiden. Det tror jag är anledningen till varför det har gått så bra för oss under våren.

Hur ska ni jobba vidare från det här nu, Carl-Johan Hultenheim [vd Atea]?
– För oss är detta bara starten. Och det som jag verkligen gillar i samarbetet med EMC är att vi jobbar väldigt fokuserat och nära våra kunder. Nästan alla våra kunder står inför en stor utmaning framöver när det gäller att lagra data. Så jag tror att detta bara är starten på ett väldigt bra samarbete.

Growth partner of the year: Cygate

Motivering: Cygate har under året visat en ovanlig kombination av en extrem tillväxt och en stor volym. Genom sitt fokus på datacentret, med EMC som en hörnsten, har Cygate bevisat sitt värde som en viktig partner till EMC.

Jenny Larsson, hur känns det?
– Det känns fantastiskt bra, verkligen.

Hur ska ni jobba vidare från det här nu?
– EMC är en strategisk partner för oss, så vi kommer fortsätta jobba med den klassiska produktaffären och tjänster baserade på EMC:s produkter. Så det går mycket mot den tredje plattformen som EMC pratat om idag.

Sniper of the year: Proact

Motivering: Syftet med priset Sniper of the Year är att uppmärksamma en partner som agerat framgångsrikt inom en delmarknad. Proact har på ett framgångsrikt sätt drivit försäljning av Isilon till strategiskt viktiga kunder. Tack vare en gedigen produktkunskap och ett brinnande engagemang tillgodoser Proact en nisch av lagringsmarknaden som få andra gör.

Lena Eskilsson, regionchef på Proact, hur känns det?
– Jättekul, naturligtvis, och hedrande!

Varför tror du att just ni fick det här priset?
– Vi har satsat väldigt mycket på relationen med EMC, och tagit hel del marknadsandelar och viktiga kunder. Spotify är en utav de kunderna.

Hur ska ni jobba vidare från det här nu?
– EMC har så himla mycket mer i sin portfölj och de är en strategisk partner för oss. Så det är att bygga vidare på relationen och gå ut mot marknaden.

Businessman of the year: Kim Quarnström/Load

Motivering: Kim är en oerhört professionell och målmedveten person med en djup kunskap och kompetens inom de områden han verkar i. Kims naturliga förmåga att identifiera och driva affärsmöjligheter som vid en första anblick kan ses som utmanande saknar motstycke. Med detta har Kim demonstrerat att han är en sällsynt resurs och partner till EMC.

Hur känns det?
– Det känns otroligt smickrande med tanke på hur mycket kompetent folk det finns i branschen.

Varför tror du att just du fick den här utnämningen?
– Jag tror att vi har fokuserat dedikerat på EMC och brinner för att göra bra affärer.

Hur ska du jobba vidare nu för att upprätthålla det här?
– Vi får se. Vi har precis öppnat ett nytt kontor och anställer folk så förhoppningsvis kommer vi kunna bidra ännu mer till EMC och deras verksamhet.

Speciellt hedersomnämnande: Johan Välimäki/Arrow ECS

Motivering: Johan har visat en oerhörd lojalitet till EMC i sitt arbete. Han har genom sin entusiasm, servicekänsla och idoghet blivit en mycket uppskattad spelare hos såväl partners som hos EMC.

Hur känns det?
– Det känns omtumlande, jag är jätteglad. Jag vill inte ta emot det här priset å mina egna vägnar utan i så fall för teamet och gruppen. Vi har alla slitit lika mycket. Jag trodde inte vi skulle få nått pris överhuvudtaget.

Vad tror du att du har gjort som gör att du får den här utnämningen?
– Jag tror att vi har lyckats identifiera vad vi kan tillföra. Om det är tillgänglighet eller responstid, det vet jag inte, men någonstans tror jag att vi har lyckats identifiera områden där vi kunnat hjälpa EMC.

Hur ska du jobba vidare från det här nu?
– Bibehålla det vi gör. Vi har fått en ny gruppmedlem som vi ska lära upp och som förhoppningsvis kan förbättra processerna ytterligare. Fortsätta leverera helt enkelt. Vi kommer ha mycket att göra.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>