Atea gillar Ciscos Project Squared – för enklare samarbete
Hem ÅTERFÖRSÄLJAREATEA Atea gillar Ciscos Project Squared – för enklare samarbete

Atea gillar Ciscos Project Squared – för enklare samarbete

Publicerat av: Redaktionen

När Cisco lanserar en ny plattform för samarbete utgår man från mobilen och molnet. I sin nuvarande betaform går den under benämningen Project Squared. Ateas Magnus Bjureblad ser fram emot den kommersiella lanseringen nästa år.

Cisco har en ny baby. Den heter Project Squared och ska charma alla med behov av verktyg för samarbete men som tycker att Webex är för omständligt och för stationärt.

Mannen bakom projektet, Jonathan Rosenberg med ett förflutet hos Skype, konstaterar i en artikel i tidningen Forbes att ”mobilitet och moln förändrar sättet människor samarbetar” och att det behövs ett verktyg som fungerar med en rad olika enheter.

Ännu gratis

Ännu har Project Squared inte nått ut i kanalen – tjänsten är gratis och under utveckling. Eller rättare, den har inte nått ut i sin kommersiella skepnad i kanalen. Flera Cisco-partner tittar redan på det, bland andra Atea där Magnus Bjureblad är en av de berörda affärsutvecklarna.

Han gillar tjänsten och pekar på enkelheten som den främsta styrkan, parallellt med att det kombinerar kommunikation med informationsdelning på ett bra sätt.

–  Du sätter upp ett projektrum eller ett teamrum där du kan driva en ständigt pågående chatt och också lägga upp gemensamma dokument exempelvis. Det är också väldigt enkelt att snabbt sätta upp ett möte, eftersom den är helt webbaserad och inte kräver någon särskilt klient eller applikation, säger Magnus.

Niklas Golve, Cisco.

Niklas Golve, Cisco.

Men tanken är givetvis att den ska bli kommersiell och något att lyfta fram när diskussionen kommer in på Lync eller Skype för företag som det numer heter. Fast Ciscos Niklas Golve säger att man inte är riktigt rätt ute om man jämför den med Lync.

– Nej, Microsoft har ingen produkt eller applikation som hanterar alla dessa scenarios i en och samma klient: video, chat och dokumentdelning, och där dessutom allt sparas i rummet, säger han.

Ingen Lync-dödare

Med ”rummet” avser Niklas det virtuella mötesrum man skapar i tjänsten och där alltså kommunikationen sker och dokument lagras.  Project Squared ska inte ersätta Webex utan snarare komplettera det. Ateas Magnus Bjureblad noterar att Webex snarare är ett verktyg för realtidskommunikation medan den nya tjänsten inbegriper flera delar som gör den till en plattform för samarbete i ett bredare perspektiv.

Vilken typ av partner krävs för att sälja det här?
– Per idag är Project Squared gratis, alla kan använda det. Anledningen till det är att produkten är i betastadium och utvecklas dagligen efter önskemål från användarna, säger Niklas.

– I vår kommer Project Squared gå live och finnas i några olika former beroende på funktionalitet. Den funktionalitet vi ser idag är bara början. När vi går live då får vi se mer i detalj vad som krävs av en partner.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>