Atea: ”Ingen mening mellanlanda i Windows 7”
Hem ÅTERFÖRSÄLJAREATEA Atea: ”Ingen mening mellanlanda i Windows 7”

Atea: ”Ingen mening mellanlanda i Windows 7”

Publicerat av: Redaktionen

Atea ser att de flesta av de kunder som ligger kvar på XP trots allt är på väg att migrera. Men det finns förstås dem som ännu inte kommit så långt. Martin Öster är affärsutvecklare inom området Klient på Atea.

Martin Öster, Atea

Martin Öster, affärsutvecklare inom området Klient på Atea.

Hur hanterar ni kunder som ligger kvar på XP?
– Det primära är att lägga en plan för hur kunden ska förflytta sig från XP plattformen. Såklart måste vi också hjälpa våra kunder att arbeta på smartare sätt med exempelvis nya typer av enheter, inte bara byta från ett operativsystem till ett annat.

Riskerna med att ligga kvar på XP handlar inte bara om att systemet inte längre uppdateras, påpekar han. Det handlar också om att de blir svårare att ge användarna det it-stöd som krävs, eftersom applikationer ofta inte längre utvecklas för Windows XP. Därmed blir det svårt att hålla lokalt installerade system uppdaterade.

Bristen på drivrutiner är en annan aspekt.

– Flera nya typer av enheter stödjer inte ens XP med drivrutiner vilket gör att upplevelsen inte blir det användaren önskar, påpekar Martin.

Hur vanligt uppfattar du att det är att företag har kvar XP?
– Det finns en del företag som ligger kvar av olika anledningar, de flesta som har XP kvar är dock mitt uppe i en övergång till en modernare plattform i någon form. Vanligt kan jag inte säga men det finns ett antal kvar som har en resa att göra.

Bör företag migrera till Windows 7 eller Windows 8? En flytt till Windows 7 bör ju vara ett mindre, enklare steg att ta än att gå till den senaste versionen.
– Personligen om jag som kund skulle göra övergång från XP till en modernare plattform hade jag valt Windows 8. Av flera anledningar. Dels för att Windows 8 har möjligheten att nyttja enheter som passar för arbetsuppgiften, oavsett om det är en platta med touch, hybrid, bärbar, stationär eller om användaren får den tilldelat virtuell i någon form.

– Dessutom har Windows 8 möjligheten att arbeta med ”appar” som kan förenkla användarens arbetssätt. Det betyder att kunderna inte behöver ha olika enheter för att arbeta med ”appar” eller traditionella skrivbordsapplikationer, utan kan nyttja Windows 8 plattformen till både och på samma enhet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>