Atea tar avtal värt 200 miljoner – ska leverera 43 000 datorer till vården
Hem ÅTERFÖRSÄLJAREATEA Atea tar avtal värt 200 miljoner – ska leverera 43 000 datorer till vården

Atea tar avtal värt 200 miljoner – ska leverera 43 000 datorer till vården

Publicerat av: Redaktionen
Christer Eklund, Atea.

Christer Eklund, regionchef Atea Stockholm.

Atea meddelar idag att man fått ett avtal med Stockholms läns landsting värt 200 miljoner kronor över tre år. Avtalet rör bildskärmar och datorer. IT-Kanalen söker chefen för en kommentar. 

Ateas Christer Eklund är rimligen på synnerligen gott humör idag. Han är regionchef för Stockholm och därmed ansvarig för den organisation som under tre år får leverera 27 000 bildskärmar och 43 000 datorer till Stockholms läns landsting. Avtalet blev klar i veckan och beräknas vara värt 200 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada över förtroendet. Det här är en stor och viktig affär för oss och visar att det vi levererar passar väl in i utvecklingen av Stockholms läns landsting, säger Christer Eklund, regionchef Stockholm.

Affären är uppdelad i två avtal. Avtalet som avser pc-arbetsplats innebär leverans av cirka 45 000 datorer under tre år med option på ytterligare ett år.

– Med våra nya avtal förstärker vi ytterligare vår relation med Stockholms läns landsting. Vi är stolta över att vara med och bygga Sverige med it, där sjukvård är en stor och viktig del, säger Christer Eklund.

Sedan tidigare har Atea andra avtal med SLL, bland annat för leverans av audiovisuell kommunikation och digitala mötesrum.

IT-Kanalen söker Christer Eklund för att om möjligt få svar på frågan om hur de bar sig åt för att få avtalet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>