Atea tar största Surface-ordern hittills – 1 300 maskiner till Sigtunaskolor
Hem ÅTERFÖRSÄLJAREATEA Atea tar största Surface-ordern hittills – 1 300 maskiner till Sigtunaskolor

Atea tar största Surface-ordern hittills – 1 300 maskiner till Sigtunaskolor

Publicerat av: Redaktionen

surface 3 tablet penAtea får leverera 1 300 Surface 3-datorer till Sigtunas skolor. Kommunen har bestämt sig för att renodla it-miljön och valde Microsoft-alternativet bland annat för mångsidigheten hos enheten.

Sigtuna gör som Vara kommun och satsar helt och fullt på Surface-datorer för sitt 1-till-1-koncept i skolorna. Men medan Vara köpte Surface Pro 3 och den föregående versionen har Sigtuna beställt den nya Surface 3, som är lite mindre och framför allt har ett lägre pris än Pro 3:an.

Flexibel

Total ska Atea leverera 1 300 enheter till Sigtuna och både elever och lärare ska använda dem. IT-samordnaren i kommunen kommenterar valet så här:

– När du vill ha en fullstor dator så får du det, och när du behöver samarbeta över nätet eller i klassrummet kan du göra det. Eleverna kan sitta och plugga på olika platser, rita och skissa med pennan, ta anteckningar och arbeta med dokument som läraren delar.

Kommunen bestämde sig redan för tre år sedan att anamma 1-till-1-konceptet, men idag är it-miljön blandad. I och med beslutet att köpa Surface Pro-datorer har man bestämt sig för att renodla miljön, som förvisso redan idag bygger på Microsoft-produkter när det gäller den pedagogiska delen.

Strategiska fördelar

– I dagsläget har vi en blandad IT-miljö med olika operativsystem, men Surface 3 blir den enda datorn vi köper in just nu. Vi gör det eftersom vi ser olika strategiska fördelar både pedagogiskt och kreativt av det här valet, säger Mattias Bussman.

Leveransen ska inledas i början av september.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>