Ateas Carl-Johan Hultenheim kan bli Årets vd
Hem Nyheter Ateas Carl-Johan Hultenheim kan bli Årets vd

Ateas Carl-Johan Hultenheim kan bli Årets vd

Publicerat av: Redaktionen

Carl-Johan Hultenheim är finalist till utmärkelsen Årets vd i kategorin stora företag. Kriterierna som måste vara uppfyllda är hög tillväxt, inspirerande ledarskap och socialt ansvarstagande kopplat till

Ateas Carl-Johan Hultenheim kan bli Årets vd 2För sjätte året i rad delas utmärkelsen Årets VD ut till den företagsledare i Sverige som har uppvisat bäst resultat kopplat till tillväxt, ledarskap och hållbarhet. Vinnaren offentliggörs torsdagen den 16 november under ett event på Hotell At Six i Stockholm. Utmärkelsen syftar till att lyfta fram och premiera goda förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka till ett gott ledarskap och en positiv utveckling av svenskt näringsliv.

– Det är självklart smickrande att bli nominerad men det är ännu mer glädjande att det baseras på faktorer som är kännetecknande för Atea med hög tillväxt, modern syn på ledarskap och ett brinnande engagemang för hållbarhet. Jag känner en stolthet över att vi som bolag framgångsrikt lyckas bygga Sverige med it samtidigt som vi orkar driva på för en bättre värld genom vårt fokuserade hållbarhetsarbete. Mina medarbetare visar varje dag prov på gott ledarskap genom att sätta laget före jaget, säger Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige.

Kriterierna för att kunna bli utsedd till Årets vd är: 
•    Tillväxt – Pristagaren har kunnat visa på särskilt goda resultat i form av påtaglig tillväxt och nyanställningar i den verksamhet som han/hon är vd för.
•    Ledarskap – Pristagaren har förmåga att leda människor och har genom sitt ledarskap fått människor att växa.
•    Hållbarhet – Pristagaren tar aktivt ansvar för hur företaget påverkar samhället, ur såväl ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv

Bland de övriga nominerade i kampen om titeln Årets vd i kategorin Stora Företag återfinns branschkollegan Joachim Damgard, Microsoft AB, Kista, Magnus Meyer, vd för teknik- och samhällsbyggnadskonsulten WSP Sverige AB samt Stefan Hollmark, Telge AB, Södertälje.

Juryn består av: 
Amanda Lundeteg Vd, AllBright, Azita Shariati Vd, Sodexo AB, Charlotte Bohman Arbetande ordförande, Hand in Hand, Gunilla Herlitz tidigare Vd för Bonnier News, Henrik Frohm Försäljningschef, IHM Business School, Jan Friberg Vd, Bondi Executive Search, Meg Tivéus Styrelseproffs, Niklas Grewin Vd, Chefsnätverket Close, Staffan Hansén Vd, SPP, Tony Grimaldi Vd för Cycleurope AB & vice vd för Grimaldi industri och Per Winblad, juryordförande, vd & chefredaktör Motivation.se.

Fakta:
Ateas tillväxt är kraftig och sker organiskt. Antalet medarbetare har ökat med över 150 personer under 2017, totalt arbetar nu 2200 personer på Ateas cirka 30-tal kontor i Sverige. Bolaget bedriver ett omfattande arbete med att driva på utvecklingen för ökad hållbarhet i Sverige såväl som internationellt. Under hösten genomför Atea ett landsomfattande hållbarhetsupprop kallad Game of Phones för att öka återvinning av it och telefoni i Sverige. Under 2017 har man även lanserat Atea Sustainability Focus – ett initiativ som samlar hela norden bakom fokuserade hållbarhetskrav i syfte att öka takten inom hela den globala it-industrins hållbarhetsarbete.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>