Ateas starka utveckling fortsätter, engagerade medarbetare lyfter resultatet
Hem ÅTERFÖRSÄLJAREATEA Ateas starka utveckling fortsätter, engagerade medarbetare lyfter resultatet

Ateas starka utveckling fortsätter, engagerade medarbetare lyfter resultatet

Publicerat av: Redaktionen

2017 blev återigen ett rekordår för Atea Sverige AB.

Ateas starka utveckling fortsätter, engagerade medarbetare lyfter resultatet 2Affärsvolymen växte till över 12,8 miljarder och resultatet (EBIT) blev 407 miljoner vilket är en ökning med 20,9% jämfört med 2016. Omsättningen för det fjärde kvartalet blev 3 842 miljoner kronor och resultatet (EBIT) 144 miljoner kronor. Det är tydligt att Atea fortsätter gå starkt framåt, samtliga affärsområden hade en positiv utveckling där it-tjänster växer snabbast. Efterfrågan på kvalificerade specialistkompetenser och molntjänster ökar i takt med att marknaden förändras. Utvecklingen drivs av att verksamheter nu nått nästa fas på sin digitaliseringsresa.

”It är idag en självklar och viktig del av nästan alla verksamheter och CIO:n har fått ett tydligt mandat i att använda nya innovationer för att skapa mervärde. Vi ser varje dag hur våra medarbetare tillsammans med våra kunder löser affärsutmaningar och driver tillväxt med hjälp av it. Vi ser fram emot ett spännande 2018 där vi även rustar för att kunna möta efterfrågan på lösningar inom områden som IOT, BA och AI” säger Carl-Johan Hultenheim, vd på Atea Sverige.

Atea har anställt över 400 nya medarbetare under 2017. För att fortsätta den positiva utvecklingen har bolaget bland annat inlett ett samarbete med sju utvalda universitet och högskolor för att hitta nya talanger. När efterfrågan på specialistkompetenser ökar är det viktigt med fokus på rekrytering, och som exempel har Atea dubblerat antalet anställda inom området säkerhet.

“Atea är ett bolag som byggs av sina anställda, och jag är väldigt glad över att ha välkomnat så många nya medarbetare under 2017. Jag tror det är kombinationen av en idéburen verksamhet, med starkt samhällsengagemang och ständig utveckling som gör Atea till en spännande arbetsplats. Vi ser även ett ökat intresse från våra kunder att jobba hårdare med hållbarhetsarbetet, och vi kommer satsa än mer på bland annat livscykelhantering under 2018” säger Carl-Johan Hultenheim.

Resultat Ateakoncernen

Årsomsättningen för koncernen ökade med 4 procent till 32,4 miljarder norska kronor och EBIT blev 799 miljoner norska kronor. Omsättningen under det fjärde kvartalet blev 10,015 miljoner norska kronor, vilket är en ökning med 10,1 procent jämfört med samma period 2016. EBIT uppgick till 392 miljoner norska konor under sista kvartalet.

• Kvartalsrapporten och presentationen

• Presskonferensen

• Börsmeddelande

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>