ATG väljer Proact för nästa generation datacenter

Proact får förtroendet när ATG investerar i ny IT-plattform för sin spelverksamhet.

ATG har valt att tillsammans med Proact förnya stora delar av sitt datacenter. Lösningen är en framtidssäkrad och ”cloud ready” plattform som bygger på den senaste tekniken för konvergerad IT-infrastruktur – en integrerad arkitektur för server och lagring med komponenter från Cisco, NetApp och VMware. En nyhet som ligger i tiden är att all aktiv datalagring sker med flashminne, vilket idag helt kan ersätta konventionella roterande hårddiskar.images (4)

Proact kommer även att leverera sin Enterprise Support och ansvara för projektledning och implementering för ATG.

ATG är ett modernt spelbolag som ägs av trav- och galoppsporten. I takt med att ATG utvecklas blir IT-funktionen alltmer central, då företagets cirka 1850 ombud och många gånger fler onlinespelare alltid ska ha tillgång till tjänsterna för spel och resultat.

– Nu investerar vi för att stödja ATG:s vision att vi ska bli Nordens största och mest lönsamma spelbolag på en global marknad. Proact har en stark kompetens och erbjuder en optimal lösning för vår affärskritiska IT med de behov vi ser idag, tillsammans med den flexibilitet och skalbarhet som vi söker för att kunna möta kommande utmaningar, säger Annette Rådström, CIO på ATG.

Den nya plattformen utgör samtidigt ett led i ATG:s planer för en större omvandling av sin IT-organisation. Från traditionella nätverks- och servermiljöer har företaget nu siktet inställt på en helt virtualiserad miljö med fokus på molntjänster.

– Vi ser att allt fler företag upptäcker fördelarna med en tjänsteorienterad IT-funktion och att de kan dra nytta av teknologi som utvecklas för molnet, även om man väljer drift i egen regi. ATG är ett gott exempel på hur en privat molnlösning kan ge ett starkt och flexibelt stöd för verksamheten och samtidigt uppfylla mycket höga krav på tillgänglighet och prestanda, säger Lena Eskilsson, VD på Proact i Sverige.

Post Comment